Gündem
Giriş Tarihi : 11-08-2020 16:25

Dr. Abidin: Derhal sıkı önlemler alınmalı

Koronavirüs salgınında Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na birçok uyarı yapıldı. Sağlık Bakanlığı'na bir uyarı da babası ve abisi koronavirüse yakalanan ÇAPA'da görevli doktor Mehmet Emin Adin'den geldi. Abidin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, koronavirüse yakalanan abisinin durumunun kötü olduğunu, yoğun bakımda yer bulamadıklarını söyledi. Abidin, "İnsanlar yoğun bakımlarda yer bulamadığı için yakınlarını kaybetmeye başlarsa sağlık çalışanına şiddet ve kaos hayal edilemez boyutlara ilerler" dedi.

Dr. Abidin: Derhal sıkı önlemler alınmalı

Koronavirüs vakaları Türkiye genelinde yeniden yükselişe geçti. Birçok uzman vakaların önümüzdeki haftalarda artacağını belirtiyor. 

Koronavirüs salgınında Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na birçok uyarı yapıldı. Sağlık Bakanlığı'na bir uyarı da babası ve abisi koronavirüse yakalanan ÇAPA'da görevli doktor Mehmet Emin Adin'den geldi. Abidin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, koronavirüse yakalanan abisinin durumunun kötü olduğunu, yoğun bakımda yer bulamadıklarını söyledi.

Abidin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamaya, "Öz abisi yoğun bakımda olan bir hasta yakını, bir doktor, bir bilim insanı, dahası bir vatandaş olarak bunları yazıyorum. Lütfen yazdıklarımı iyi okuyun" diyerek başladı.

Abidin madde made yaşadıklarını anlattı. İşte Abidin'in yaptığı açıklamalar:

1- Yakın zamanda hastalığı ayrı zamanlarda ayrı yerlerden kapan, ailemden bir çok kişiyi evde tedavi ettim, birkaçına test dahi yapamadık.

2-Birçok hastalığı bulunan 77 yaşındaki babam çok şükür sorunsuz yendi hastalığı.

3- Ancak 37 yaşındaki hiçbir hastalığı olmayan abimin şu anda akciğerleri çok kötü ve yoğun bakımda. Kendisine yaşadığı ilde yoğun bakım yatağı bulamadık. Şehir dışında kişisel ilişkilerim aracılığıyla bir yatak bulabildik.

4- Eminim sağlık bakanlığı durumun farkındadır ancak yineleyeyim. Sahada, özellikle bazı illerde, İŞLER HİÇ İYİYE GİTMİYOR. İşler daha kötüye gitmeden derhal çok sıkı bölgesel önlemler alınmalı.

5- İnsanlar yoğun bakımlarda yer bulamadığı için yakınlarını kaybetmeye başlarsa sağlık çalışanına şiddet ve kaos hayal edilemez boyutlara ilerler.

6-Aylardır tekrarlıyoruz herkes kişisel önlemini alsın ve özellikle idareciler çok acil önlem alsın. 

Hastalığın ne kadar b*ktan bir hastalık olduğunu aylardır zaten yazıyorum ama yineleyeyim, GENÇLİĞİNİZE GÜVENMEYİN!

İşte o paylaşımlar:

AdminAdmin