Gündem
Giriş Tarihi : 03-08-2020 22:35

'Bayramın bilançosu 15 gün sonra ortaya çıkacak'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kurban Bayramı süresince koronavirüs salgınıyla ilgili önlemlere yeterince dikkat edilmediğini söyledi. İlhan bunun 10-15 gün sonraki tabloya vaka sayısında artış olarak yansıyabileceği uyarısında bulundu.

'Bayramın bilançosu 15 gün sonra ortaya çıkacak'

lhan, "Sayın Bakanımız Fahrettin Koca tarafından kurban kesim alanlarında, bayram ziyaretlerinde, cemaatle kılınan namazlarda bazı tedbir kararları açıklanmıştı. Bugün bayramın son günü ve uyuma baktığımızda maalesef istenilen düzeyde olmadığını düşünüyorum" dedi.

İlhan "Cemaatle kılınan namazlarda vatandaşlar uyum içindeyken, zaman zaman kurban kesim yerlerinde pazarlıklarda ya da hayvan seçimi sırasında istemediğimiz görüntülerle karşılaşabildik" diye konuştu.

ÖZELLİKLE HALK PLAJLARINDA YOĞUNLUK VARDI

Bayram boyunca havanın yurt genelinde sıcak olmasıyla, büyük kentlere yakın plajlar başta olmak üzere, sahiller doluydu.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "En büyük sıkıntı ise maalesef, meydanlar ve özellikle plajlarda ve buraya gitmek için kullanılan toplu taşım araçlarında oldu. Plajlarda şezlonglar arası 1,5-2 metre kuralının ihlal edildiğini, birçok kişinin maske takmadığını ve çok yakın oturduğunu gördük" dedi.

AdminAdmin