Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-07-2020 01:30

FED'in faiz kararı belli oldu... Altın ve dolarda son durum

Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı sonrası faizlerde bir değişikliğe gidilmedi. Politika faizi yüzde 0-0.25 aralığında sabit tuttu. Fed'in faiz kararını açıklamasının ardından altının ons fiyatı 1968.8 dolar seviyesine kadar yükselirken Türkiye'de 1 gram altının değeri 441.5 lira ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

FED'in faiz kararı belli oldu... Altın ve dolarda son durum

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası faizlerde bir değişiklik yapılmadı ve politika faizini yüzde 0-0.25 aralığında sabit bırakıldı. Karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısında varlık alımları, bilanço ve getiri eğrisine yönelik olası sözlü yönlendirmeleri izleniyor.

Koronavirüs salgını seyrinin ABD ekonomisi üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirten Fed, ekonomideki düzelmenin ardından faizlerin çok düşük seviyede tutulacağını belirtti. Kararda ayrıca, repo ve swap hatlarının da 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

DOLAR VE ALTINDA SON DURUM

Uluslararası piyasalarda ABD hisse senetleri Fed toplantısı öncesinde yükseldi, dolar önemli paralar karşısında geriledi.  Dolar/TL kuru 6.98 lira oldu. 

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.5 artışla 1.1774'ten işlem gördü.

Fed'in "Devam eden sağlık krizi ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde kısa vadede ağır şekilde baskı yaratacak. Salgın orta vadede ekonomik görünüm için kayda değer riskler yaratıyor." açıklamaları altın tarafında volatiliteyi getirdi. 

Ons altın fiyatlarındaki artış gram altında tarihi rekoru getirdi. Gün içinde en düşük 1941 doları gören ons altın Fed'in açıklamasıyla birlikte 1968.8 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Bu gelişmeyle birlikte gram altın 441.5 lira ile tarihi yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Gram altın gün içinde en düşük 434.6 lira, en yüksek 441.5 lira seviyesini gördü.

AdminAdmin