Sivas
Giriş Tarihi : 26-07-2020 07:55

Çocuk Evlerinde Kalan ve LGS'de Derece Yapan Çocuklardan Ziyaret

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'nde koruma altında bulunan ve LGS'de Türkiye derecesi elde eden çocukları makamında kabul etti.

Çocuk Evlerinde Kalan ve LGS'de Derece Yapan Çocuklardan Ziyaret
 
LGS'de Türkiye üçüncüsü Elif Şahin, Türkiye beşincisi Ayşe Yıldız, Türkiye on altıncısı Yusuf Ziya Koçak'ı tebrik eden Vali Ayhan, kurum olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün de İzmir’in ardından Türkiye ikincisi olmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.
 

Vali Salih Ayhan, Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'de başarı gösteren öğrencilerin yüzümüzü ağarttıklarını belirterek, "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bir işin başarılı olması için azim ve gayret gerekiyor. Devletimiz sıcak şefkatinin yanı sıra eğitimde de çocuklarımızın başarılı olması için imkânları seferber ediyor. Güzel sonuçlar aldık. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmaları daha da artırarak güzel sonuçlara ulaşıyoruz. Devletimiz koruma atında bulunan çocuklarımızı sadece barınma-beslenme değil geleceğe hazırlama noktasında da imkânlarını seferber ediyor. Türkiye genelinde koruma altına alınan çocuklar bakımından Sivas İzmir'den sonra Türkiye 2'ncisi oldu. Evlatlarımızın bu başarısı ilin başarı ortalamasını da artırmış durumda. İnanıyorum ki koruma altında olup derece yapan öğrencilerimiz, aynı hassasiyetle lise döneminde de başarılı olup en iyi üniversitelere gidecekler." dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğüne, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ve öğretmenlere LGS öncesi ve sonrasında öğrencilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Vali Ayhan, "Sivas LGS'de giderek başarı çıtasını giderek yükseltmeye devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel başarıları hep birlikte yaşayacağız." diye konuştu.
 

Ziyarette; Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan ile İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da yer aldı
AdminAdmin