Sivas
Giriş Tarihi : 26-07-2020 07:52

İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 3. Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 3. toplantısı Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'ndaki programda koordinasyonu gerektiren konular istişare edilerek, çözüm gerektiren hususlarda ilgili kurumların görüşü alındı.

İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 3. Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan'ın koordinesinde, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünün çalışmalarıyla yılda dört defa yapılan toplantıların üçüncüsünde, Sivas'ta ki pandemi süreci, yürütülmekte olan yatırımlar, planlanan yatırım projeleri ve önemli sosyo-ekonomik gelişmeler ile ilgili koordinasyon gerektiren hususlar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Ayhan, Koronavirüs salgını ve pandemi süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi. Mart ayından bu yana yaşanılan pandemi süreci, normalleşme süreci ve genel olarak yürütülen çalışmaları anlatan Vali Ayhan, “Süreçte şu ana kadar Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlıklarımızdan; 160 Genelge ve Resmi Yazı ile 47 Talimat geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın da devamlı üzerinde durduğu 4 temel husus üzerinde bizlerde gayret gösterdik. Kamu düzeninin devam ettirilmesine, sağlık sisteminin güçlü tutulmasına, sosyal izolasyon ve sosyal mesafeye, üretim ve tedarik zincirine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik.” dedi.

Koronavirüs İle Etkin Bir Mücadele Gerçekleştirdik

Sivas’ta ilk vakanın 17 Mart tarihinde yurtdışı kaynaklı olarak görüldüğünü hatırlatan Vali Salih Ayhan, “Koronavirüs Üst Yönetim Kurulunu kurarak süreci çok yönlü olarak sürdürmeye başladık. Ayrıca şehrimizde üniversitemizin Tıp Fakültesinden akademisyenlerin ve Hastanede görev yapan doktorlarımızdan oluşan bir  “İl Bilim Kurulu” oluşturduk. 96 yataklı ÇAGEM’i Pandemi Hastanesi olarak planladık. Şu ana kadar salgın ile mücadele ve sosyal hayatın kontrolü noktasında 50 Hıfzıssıhha Kurulu Kararı aldık. Virüsün yayılım hızında hiçbir düşüş yok. Şimdiye kadar 32 yerleşim yerinde karantina tedbiri uyguladık 4 yerleşim yerimizde karantina uygulamamız devam ediyor. Vefa iletişim Merkezimiz ise şuana kadar 356 bin çağrı aldı. 114 binin üzerinde talep Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz tarafından yerine getirildi. Açık Kapı seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili 65 binin üzerinde vatandaşımıza izin belgesi düzenledi. Emniyet ve Jandarma Birimlerimizle 200 binin üzerinde araç kontrolü yaparak, 400 bin vatandaşımızı bilgilendirdik. KYK Yurtlarımızda 8 ülkeden toplam bin 470 vatandaşımızı misafir ettik. Sivas Valiliği olarak 2.144.600 adet maskenin ücretsiz dağıtımını sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 3 Faz halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirildi. Toplam 43 bin 053 vatandaşımıza 1000’er liralık ödemeleri gerçekleştirildi. Vakıflarımız üzerinden verilen desteklerle 102.272 vatandaşımıza 52 milyon TL üzerinde sosyal yardım gerçekleştirilmiştir. İş dünyası ile ilgili alınan tedbirler kapsamında 2.430 firmadan 12.771 çalışanımız Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmıştır. Ayrıca şartları tutan 2.022 vatandaşımız İşsizlik Ödeneğinden faydalandırılmıştır. Emniyet ve Jandarma birimlerimizce alınan tedbirleri ihlal eden 3347 kişi ve 137 işyerine işlem yapılmış, 2.758.000 TL idari para cezası uygulanmıştır. Koronavirüs ile etkin bir mücadele gerçekleştirdik” diye konuştu.

Eğitim başta olmak üzere birçok tarım, hayvancılık alanında da önemli çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Vali Ayhan, “’Gurbetten Sılaya, Haydi Yatırıma’” çağrımızı yaptık. Şu anda 29 firmamızın 1. Organize Sanayi Bölgesinde tahsisleri tamamlandı. Bu firmalar üretime başladıklarında toplam 2.705 kişiyi istihdam edecektir. Vizyon projelerimiz ise devam etmektedir. Sivas’ın en prestijli projelerinden biri olan Hamidiye Eko Turizm Vadisi ile ilgili projelerimizi etap etap ihale ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müze Kenti Sivas vizyonumuz kapsamında Şehir ve Sanayi Mektebinde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yan tarafına planlanan Osmanlı Zanaatkârlar Çarşısı ile bu bölge ayrı bir cazibe merkezi oluşturacak. Muhsin Yazıcıoğlu Evi ve Âşık Ruhsati Evi çalışmalarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. İnşallah Ağustos ayında da açılışlarını yapacağız. Merkez ve tüm ilçelerimizde kurumsal kapasitelerimizi ve işbirliklerimizi kullanarak, toplumun kılcal damarlarına nüfus etmeyi amaçladığımız 300 Fikir 300 Proje Vizyonumuz Pandemi Sürecine rağmen oldukça etkin bir biçimde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Güçlü Bir Sivas İçin Hepimiz Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz

Sivas’ı dünyada tanınan, bölgesinde cazibe merkezi olan bir il yapmak için gayret gösterdiklerini hatırlatan Vali Ayhan, “Bu yolda durmak, yorulmak yok. Güçlü bir Sivas Güçlü bir Türkiye için hepimiz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm kurumlarımızın Dünden Bugüne, Bugünden Yarınlara Sektörel Çalıştay Raporlarını dikkatle okuması ve yeni verilen ödevleri alarak bu anlamda spesifik çalışmalar yapmalarını istiyorum. Vatandaş odaklı hizmet modelimizin tüm kurumlarda kesintisiz olarak devam etmesini ve kurumlar arası etkin işbirliğinin aksatılmadan sürdürülmesine özen gösterilmesini istiyorum. 300 Fikir 300 Proje Kapsamında yürütülen projelerin planlanan takvim doğrultusunda tamamlanması noktasında kurumlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesini istiyorum. Son olarak tüm kurumlarımızın Pandemi ile Mücadelede bizi zafiyete düşürecek tutum ve davranışlardan uzak durmasını, kurumlarımızın bu süreçte ön görüp ön almasını istiyorum.” diye konuştu.

Vali Ayhan’ın ardından Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken selamlama konuşması gerçekleştirdi.

AdminAdmin