Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2020 15:25

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Halkın etkili ve güçlü sesi olan basın, güncel konular hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması ve yönlendirilmesi gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Sivas çok köklü bir basın geleneğine sahiptir. İlimizde bilindiği üzere ilk matbaa 1878 tarihinde kurulan vilayet matbaası olmuş, ilk gazete ise Sivas gazetesi adı ile bu tarihte yayın hayatına başlamıştır. Sivas Gazetesi’nin ardından 15 Ekim 1909’da Kızılırmak Gazetesi daha sonra ise 14 Eylül 1919’da İrade-i Milliye Gazetesi yayın hayatına başlamıştır.

Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Şehrimizi ilgilendiren konulara hassasiyetle yaklaşan ilimiz basını, Sivas’ın gelişimini ve değişimini ön plana alan paylaşımları ile örnek olmaktadır. Nitekim 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinlikleri ile Gardaşlık Festivali’ne gösterilen ilgi, ilimizin ülke gündeminde güzel haberlerle yer bulması da bunun bir örneğidir. Sultan şehirde yapılan her haberin hassasiyetle yaklaşılarak gündeme taşındığı son dönemde de Koronavirüs vakaları ile ilgili yapılan haberlerin yapıcı şekilde gündemde yer alması, önlemlerin ve tedbirlerin hatırlatılması da bunun güzel bir örneğidir.

İlimizde planlanan, yapımı devam eden ve hizmete açılan yatırımları kamuoyunda paylaşarak kamuoyunun bilgilenmesini sağlayan, Sivas ile ilgili gelişmeleri gerek Sivas gündemine gerekse ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yazılı ve görsel medyamıza içten teşekkürlerimi sunuyorum. Hukuk devleti ilkesi çerçevesinde, güzel dilimizi doğru kullanıp, kişisel hak ve özgürlüklere, özel yaşama saygılı, basın meslek ahlakı çerçevesinde yayın yapan tüm medya çalışanlarımızı kutluyorum. Bu minvalde ilimize kazandıracağımız ‘Basın Müzesi’ ile de birçok gazetecimizin hatıratını yaşatacağımızı, gelecek nesillere örnek haber nüshaları aktaracağımızı düşünüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, görevi başında hayatını kaybeden ilimizin önemli gazetecilerinden Âdem Yavuz, İsmail Güneş, Hakan Tipiler, Hidayet Çolakoğlu ve Nazım Düz’ü rahmetle anıyor, basın kuruluşlarına, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, Basın Bayramınızı kutluyorum.

AdminAdmin