Gündem
Giriş Tarihi : 10-07-2020 22:28

Ayasofya'ya girişler ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında, "Ayasofya'ya girişler ücretsiz olacak. 24 Temmuz Cuma namazı ile birlikte ibadete açılacak" dedi

Ayasofya'ya girişler ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Millete Sesleniş’ konuşmasında, "Ayasofya'ya girişler ücretsiz olacak. 24 Temmuz Cuma namazı ile birlikte ibadete açılacak" dedi.

Erdoğan, "Ayasofya önüne gidip gösteri yapmak, fotoğraf çektirmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Camiden müzeye dönüştürülmesini sağlayan, 1934 tarihli Bakanlar Kurulu düzenlemesini iptal ettik. Bizde buna dayanarak çıkardığımız bir düzenlemeyle Ayasofya’nın yeniden cami olarak hizmete açılmasını sağladık.

ÜCRETLİ GİRİŞ UYGULAMASI KALDIRILIYOR

Böylece Ayasofya, 86 yıl aradan sonra Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesindeki şekli üzerine tekrardan cami olarak hizmete başlayabilecektir. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımız hemen çalışmalara başladı. Ayasofya Cami’ne ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz. Kapılar yerli ve yabancı herkese, sonuna kadar açık olacaktır.

24 TEMMUZ’DA AÇILACAK

İnsanlığın ortak mirası olan Ayasofya, yeni statüsüyle herkesi kucaklamaya devam edecektir. Hazırlıkları süratle tamamlayarak, 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya’yı ibadete açmayı planlıyoruz.

Dolayısıyla 24 Temmuz’a kadar tüm milletimden, camideki çalışmalarımızın süratle yürüyebilmesi, bu hazırlıkların bitmesi için buralarda ziyaret, gelip görme gibi bir telaşın içerisine girmenin doğru olmayacağını hatırlatmak istiyorum.

Zira aldığım haberler çerçevesinde oralarda görüntü vermek ve gösteri yapmak, bunlar doğru değil. İnşallah 24’ünde cuma namazımızı kılar ve Ayasofya’yı da her şeyi bitirerek hizmete açarız. İnşallah eksikliklerini de gidermiş olacağız.

6 ay içinde yapacağımız hazırlıklar var onları da bitireceğiz. Bu hazırlıklar içerisinde müslim, gayrimüslim kim gelirse gelsin, hepsi geldiği zaman burada yapılan dedikoduların olmadığını, bizler ecdadımızdan devraldığımız mirası geleceğe taşıyacağız. Herkesin Ayasofya kararına saygılı olmaya davet ediyorum.

AdminAdmin