Sivas
Giriş Tarihi : 08-07-2020 00:16

Sivas'a 43 Adet Yeni Okul Kazandırılıyor

Sivas'ta eğitimin fiziki altyapısını güçlendirmek için yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Sivas'a 43 Adet Yeni Okul Kazandırılıyor

Bu kapsamda; 2020 yılı yatırım programında yer alan yeni yapım, onarım ve güçlendirme yapılan okulların son durumu; İl Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısında Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında masaya yatırıldı. Toplantıda, 2020 yatırım programında yer alan yeni yapım 43, onarım 76 ve güçlendirme yapılan 28 okulun son durumu masaya yatırıldı.

- Vali Ayhan Okul İnşaatlarını İnceledi

Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, toplantının ardından yapımı tamamlanma aşamasında olan Merkez Asım Şahin İmam Hatip Ortaokulu (24 derslik, 200 kişilik pansiyon ve spor/konferans salonu) ile Örtülüpınar Mahallesinde yapımı devam eden Ticaret Lisesi (24 derslik, spor salonu) inşaatında incelemelerde bulundu.

- Sivas Eğitimde Aslan Payını Aldı

Vali Ayhan, yaptığı açıklamada; eğitimde günün şartlarına uygun ve teknolojiyle donatılmış mekânların olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de fiziki altyapı anlamında Sivas, eğitimde en iyi illerden bir tanesi. Burada geçmiş dönemde bakanlık yapmış TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz'ın, milletvekillerimizin, bizlerin ve yerelde de kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bu işi sahiplenmesiyle Sivas eğitimde aslan payını aldı." dedi.

- 43 Adet Okul, 76 Adet Onarım ve 28 Okulda Deprem Güçlendirme

Sivas il genelinde 43 adet okul inşaatının çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Ayhan, 76 adet okulunda onarım programına alındığını söyledi. 28 adet okulda da deprem

güçlendirme çalışması yapıldığını anlatan Vali Ayhan, "Amacımız eğitim kalitesini ve niteliğini artırmak, çocuklarımızın sportif ve akademik anlamda başarı olmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Pandemi sürecinin Türkiye'yi olumsuz etkilediğini, bu süreçte de online eğitimler ile bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını aktaran Vali Ayhan, "Bu dönemde LGS ve YKS sınavları yapıldı. Şehrimizde fiziki alanda yapılan çalışmalarımızın akademik başarıya yansıması olacaktır. Sivas'ın eğitim alanında da inşaat alanında da iyi bir ekibi var. Her alanda farkındalık yaratan, özgün projeler hazırlıyoruz. İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlarımız ile Sivas’ı eğitimde en iyi noktaya getirmeye gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Programlarda; İl Özel İdare Genel Sekreteri/Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Vali Yardımcısı Mehmet Sayın, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, teknik personel ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.

AdminAdmin