Sivas
Giriş Tarihi : 23-06-2020 00:09

Demirağ OSB Sivas'ın Yatırım Üssü Olacak

Sivas'ta yatırım ve üretim üssü olarak hizmet vermeye başlayacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Demirağ OSB Sivas'ın Yatırım Üssü Olacak

Normalleşme takviminin belirlenmesinin ardından 3 aylık bir aradan sonra ilgili firma, OSB'de yeniden çalışmalara başladı. Bu kapsamda Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve beraberindekiler, sahadaki çalışmaları görmek ve denetlemek üzere bölgeye gitti.

- Demirağ OSB'de Altyapı Çalışmalarına Yeniden Başlandı

Vali Salih Ayhan, burada yaptığı konuşmada; salgın döneminde dünyanın zor bir süreç yaşadığını ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeniden sahada çalışmalara başlandığını söyledi.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaları yerinde görmek için bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Ayhan, "Sivas için son derece ehemmiyet arz eden Demirağ OSB'de çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Buraya gelmeden önce 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantımızı yaptık. Gündemde 17 adet arsa tahsisi konusu vardı. 75 milyon TL'lik yatırım ve 2 bin kişinin istihdam edileceği arsa tahsislerini yaptık. Sivas'a hayırlı uğurlu olsun. Bu talepler dikkate alındığında 1. OSB'nin kapasitesi gittikçe dolmaya başladı. Artık seçici olmaya başladık." dedi.

- Tünelde Işık Göründü

Vali Ayhan, Demirağ OSB'nin tamamlanmasıyla birlikte Sivas'ın, istihdamda önemli merkezlerinden biri olacağını ifade ederek, "Tünelde ışık göründü. Firma arzu ettiğimiz işin üstünde bir çalışma yapacak. Ben emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yereldeki aktörler

ile hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz. Demirağ OSB bacaların tüttüğü, ocaklarda aşların kaynadığı bir mekân olacak." diye konuştu.

- Yatırımcıların Önünü Açacağız

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Sivas'ta takip ettikleri en önemli konuların başında Demirağ Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade ederek, "Valiliğimiz, belediyemiz, kurumlarımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz bir an önce bölgenin yatırım yapılabilir hale gelmesini arzu ediyoruz. Her zaman destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Üretene, istihdam sağlayana herkesin katkı sağlaması gerekmektedir. Normal planlama kapsamında pandemiden dolayı 3 aylık bir gecikme oldu. İnşallah, hedefimiz 2021 yılı içerisinde OSB’nin tamamlanarak fabrikaların yapılmasıdır." şeklinde konuştu.

- Sivas Yatırım Cenneti Olacak

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken de yaptığı konuşmada; Demirağ OSB'nin 2021 yılında tamamlanmasıyla birlikte bölgenin yatırım cenneti olacağını dile getirerek, "Valimiz ve belediye başkanımız süreci iyi takip ediyor. İnşallah burayı hep beraber hazır hale getireceğiz. Yatırımcılarımızın önünü açacağız. İşsizliği de hat safhadan aza indireceğiz." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin