Sivas
Giriş Tarihi : 04-06-2020 12:03

Vali Salih Ayhan, Altınyayla İlçesinde Temaslarda Bulundu

Kontrollü sosyal hayat kapsamında ilçe ziyaretlerine başlayan Vali Salih Ayhan, Altınyayla ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu. Programlarına ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Ayhan, Kaymakam Halil Dalak'tan ilçede devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Salih Ayhan, Altınyayla İlçesinde Temaslarda Bulundu

Vefa Sosyal Destek Grubu ile de görüşen Vali Ayhan, Pandemi süresince sosyal yardımlar, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yönelik yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı devam eden 8 derslikli okul inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, buranın 450 kişilik çok amaçlı konferans salonu ve diğer donatıları ile ilçe halkının her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlerine hizmet vereceğini söyledi.

-Altınyayla Büyük Cami’nin Temeli Atıldı

Vali Ayhan, daha sonra İlçe Müftülüğü yanına inşa edilecek olan Altınyayla Büyük Cami Temel Atma Töreni'ne katıldı. Yapılan dualar eşliğinde temele ilk harcın koyulduğu programda, ilçenin güzel bir camiye daha kavuşacağını ifade eden Vali Ayhan, hayırseverlerin katkısının burada anlam bulacağını söyledi.

-Pazarda Esnafına Koronavirüs Uyarısı

İlçede kurulan pazar yerini de ziyaret eden Vali Salih Ayhan, esnaflarla sohbet ederek hatırlarını sordu. Ardından davet üzerine çay ocağında soluklanan Vali Ayhan, ilçe halkıyla sohbet etti ve Koronavirüs tedbirleri konusunda vatandaşlarımıza uyarılarda bulundu.

 

 

Merkez Caminin Restorasyonu Tamamlandı

1313 yılında Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve yerleşim yerinin ilk camisi olarak bilinen Merkez Cami’nin restorasyonu, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünün titiz çalışmaları ile tamamlandı. Vali Ayhan ve beraberindekiler, açılış törenine katılarak duaların ardından camiyi gezdi.

Altınyayla temasları sırasında Kale Mahallesinde ikamet eden Hatun Özdemir ve Deliilyas Beldesinde yaşayan Seyfettin Darısı ve eşini ziyaret eden Vali Salih Ayhan, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hayır duanızı almak için her ziyaretimizde yanınızda olmaya çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra Vali Salih Ayhan, son olarak kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Altınyayla eşraflarından Bayram Çevik'in (85) cenaze namazına katıldı. Vali Salih Ayhan, merhumun ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

-Sivas, Tarım ve Hayvancılık da Hak Ettiği Değeri Bulacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun hibe desteğiyle kurulan ve 160 büyükbaş hayvanın bulunduğu Yeşil Vadi Tarım ve Hayvancılık AŞ'yi ziyaret eden Vali Salih Ayhan, Şemsettin Turhan'dan işletme hakkında bilgi alarak, aileye gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

80 sağmal hayvanın bulunduğu işletmede günlük 1,5 ton süt alındığını söyleyen Vali Ayhan, "Devlet desteğiyle kurulup bölgeye değer katan bu tür işletmelerimiz bizi mutlu ediyor. Sivas’ın tarım ve hayvancılıkta hak ettiği değeri görmesi için Altınyayla olarak elimizden geleni yapalım." dedi.

-775 Bin Dekar Alanda Sulama Yapılıyor

Vali Salih Ayhan, daha sonra Deliilyas Beldesi yolu üzerinde tarlasında çapa yapan çiftçinin yanına uğrayarak, kendisiyle sohbet etti. Çiftçiye hayırlı kazançlar dileyen Vali Ayhan, traktörün direksiyonuna geçerek vatandaşla beraber çapa yaptı.

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada; “Toprağı suyla, çiftçiyi bilgiyle buluşturduğumuz zaman çok güzel sonuçlar aldığımızı görüyoruz. Öncelikle bizi misafir eden Deliilyas halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bu bölgeye çiftçilerimize hayırlı olsun demek için ziyarette

bulunduk. Bu kapsamda, 4 bin 310 hektar alan sulamaya açıldı. Bu bölgede yapılan her işin sahiplenmesine görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.” dedi.

-200 Bin Dekar Alan Sulanırken Şimdi 775 Bin Dekara Çıktı

Ürün çeşitliliğinin arıtılması için çalışmaların ve uygulamaların sürdüğünü dile getiren Vali Ayhan; “İlimiz genelinde 15 yıl önce 20 adet baraj bulunurken bu sayı 60’a ulaştı. Ayrıca 200 bin dekar alan sulanırken şimdi 775 bin dekara çıkması devletimizin bu topraklara verdiği önemin en güzel yansımasıdır. Bizler de Sivas’ın coğrafyasını ilmek ilmek dokuyacağız. Toprağımızı suyla, çiftçimizi bilgiyle buluşturduktan sonra katma değeri yüksek ürünler üretilerek, çiftçimizin cebi dolacak, yüzü gülecek. Yapılan bu güzel çalışmalarla tarımda ülkemiz ihraç eden, kendi kendine yeten bir ülke olacak. Alın teriyle çalışan çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Altınyayla bölgesinde önümüzdeki yıl yağmurlama sulama altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, yenileme çalışmaları yapılacak.” dedi.

- Korunga, Altınyayla Topraklarında Daha Kaliteli Yetişecek

Ulaş TİGEM'e ait 3 bin dekar arazi üzerine ekili Korunga tarlasını da gezen Vali Salih Ayhan, "Kurağa ve soğuğa çok dayanıklı bir baklagil yem bitkisi olan Korunga, İç ve Doğu Anadolu kesimlerinden farklı olarak Altınyayla'nın topraklarında daha kaliteli yetişiyor." dedi.

Altınyayla ilçe ziyaretlerine Vali Salih Ayhan’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca da katıldı.

AdminAdmin