Gündem
Giriş Tarihi : 30-05-2020 21:36

Hakkari'den acı haber: 2 asker şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerine yaptığı alçak saldırıda P. Uzm. Çvş. Uğur Bora (Tokat), P. Sözleşmeli Er Mehmet Günay (Hatay) şehit oldu

Hakkari'den acı haber: 2 asker şehit oldu

Piyade Uzman Çavuş Uğur Bora'nın şehadet haberi, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yolkonak beldesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Turan ve Nuriye çiftinin 4 erkek evladından birisi olan Uğur Bora'nın şehadet haberi Niksar Kaymakam vekili Erbaa Kaymakamı Mustafa Temiz ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Keskin tarafından sağlık ekipleri nezaretinde verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin Hakkari'de yapılacak olan törenin ardından Tokat'a gönderilmesi bekleniyor.

Hatay Altınözü’lü Piyade Er Mehmet Günay şehit oldu. Hakkari Çukurca’da görev yapan, ailesi Altınözü Kıyıgören Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Günay'ın acı haberi de ailesine ulaştı.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Twitter hesabından, "Hakkari Çukurca'da vatani görevini icra ederken #Hatay / Altınözü'nden kardeşimiz Mehmet Günay #şehit düsmüştür. Şehidimize Allah'tan Rahmet  ailesi başta olmak üzere, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

İşte o paylaşım:

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurumuz Atakan Arslan ile Hakkâri’de çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Uğur Bora ve Piyade Er Mehmet Günay’a Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelemiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun.

 
AdminAdmin