Gündem
Giriş Tarihi : 22-05-2020 02:20

Alparslan Kuytul'dan skandal açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüs salgını nedeniyle Bayram Namazı kılınmayacağını açıkladı. Ramazan Bayramı'nda 81 ilde de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Furkan Cemaati lideri Alparslan Kuytul ise yasaklara karşı çıktı. Kuytul'dan koronavirüs salgınını tetikleyecek bir açıklama geldi. Kuytul, akraba ve arkadaşlarıyla bayramlaşacağını söyledi

Alparslan Kuytul'dan skandal açıklama

Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının 'İslam'a ve Müslümanlara ihanet' anlamına geldiğini iddia etti.

Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul, Ramazan Bayramı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını eleştirdi.

Kuytul, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım" ifadesini kullandı.

Bir sonraki paylaşımda da sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına eleştirilerini sürdüren Kuytul, şunu söyledi: "Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek, İslam'a ve Müslümanlara ihanettir."

Kuytul'un sözlerine sosyal medyada çok sayıda yurttaş tepki gösterdi. Kuytul'un bu sözlerinin koronavirüs salgınını yayacağı belirtildi.

ARALIK 2019'DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında, hakkında 5 ayrı suçtan 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul tahliye edilmişti.

AdminAdmin