Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-04-2020 01:43

REKTÖRÜN 4 YILDIR FAALİYETE GEÇİREMEDİĞİ HASTANEYE BELEDİYE BAŞKANI BİLGİN EL ATTI !

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine bulunan ve 2016 yılında temeli atılan Sivas´ın sağlık alanındaki en önemli ihtiyaçlarından olan kadın doğum ve çocuk hastanesi Rektör Prof.Dr. Alım Yıldız tarafından tamamlanıp vatandaşın hizmetine bir türlü sunulamadı.

REKTÖRÜN 4 YILDIR FAALİYETE GEÇİREMEDİĞİ HASTANEYE BELEDİYE BAŞKANI BİLGİN EL ATTI !

2016 yılında temeli atılan ve geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi açılacağı duyurulan Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimi tarafından bir türlü hizmete açılamadı.

Önceki dönem Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık döneminde temeli atılan hastane şimdiki Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız tarafından tamamlanamayan hastaneye Sivas Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin el attı.

Sivas siyasetinde önemli bir marka değeri bulunan Sivas  Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin gazetemize bir açıklama yaparak; Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ihtiyaç olan tefrişat çalışmalarını Sivas Belediyesi üstlendiğini açıkladı. 


Bilgin yaptığı açıklamada; “Ortak akıl ve istişare ile belirlenen ihtiyaçları gideren Sivas Belediyesi son olarak sağlık alanında örnek bir çalışma gerçekleştiriyor. Belediye bu manada Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ihtiyaç duyulan tefrişat çalışmalarını üstlendi” diyerek  “Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte sağlık altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin bir an önce hizmete girmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu doğrultuda belediyemizden talep edilen hastanemizin bir an önce hemşerilerimizin kullanımına sunulması için bizden talep edilen tefrişat çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri dile getirdiğimiz “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” anlayışıyla eğitimden, sağlığa, ibadethanelerden, kültürel faaliyetlere spordan belediyeciliğe her alanda hemşerilerimizin bize ihtiyaç duyduğu her konuda destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ)  kampüsü içerisinde 33 bin metrekare alana inşa edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi toplam 52 milyon 115 Bin TL bütçe ile yapıldı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi müştemilatında 96 adet tek kişilik oda, 48 adet çift kişilik oda, 18 adet özel oda, 18 kişilik tek anne odası, kadın doğum acil servisi, kadın doğum poliklinikleri, pediatri poliklinikleri, çocuk cerrahisi poliklinikleri, doğumhane, doğumhane yoğun bakım üniteleri, pediatri yenidoğan yoğun bakım ünitesi, pediatri çocuk yoğun bakım ünitesi, ameliyathaneler, eğitim üniteleri ile 2 adet yemekhane bulunmakta.

AdminAdmin