İstanbul
Giriş Tarihi : 06-04-2020 16:19

Ekrem İmamoğlu’ndan sosyal yardım açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 374 milyon lira olan sosyal yardım bütçesini 775 milyon liraya çıkartma kararı aldıklarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu’ndan sosyal yardım açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınla İstanbul’da coronaya karşı alınan önlemler hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Ortak bir mücadele vermeye devam ediyoruz. Türkiye’de vefat sayısı 574’e ulaştı. Dünyadaki örneklerini de izlediğimizde bu tür süreçlerin yükseliş süreçleri olduğunu görebiliyoruz. Sorumluluğumuzun en üst düzeyde olduğu günleri yaşamaktayız.

* Sağlıkçı dostlarımıza yürekten minnet duyuyoruz. Bu şekilde çalışırken hayatını kaybedenler var. Hepsi birer görev şehidi.

* Toplumun yüzde 64’ünün sokağa çıkmayla ilgili bir sorunu yok. Ancak hepimiz sanki bu tecrit kendimize uygulanıyormuşçasına evden çıkmamamız gerekiyor. Toplu taşımayı hazır tutuyoruz ama bunu görevi olan insanlara kolaylık sağlamak için yapıyoruz.

*  Moda ve İstiklal Caddesi tramvaylarını iptal ettik. Kabataş-Taksim hattını da durdurduk. Bu hatlarımızın kullanımı neredeyse yüzde 1’e inmişti. Yüzde 5’e kadar düşen metro hattı kullanımından dolayı, saat 21’den itibaren metroları artık kullanamayacaksınız.

* 100 bine yakın maskeyi kullanım için duraklarda hazır tutuyoruz.

* Tüm maske stoğumuzu halka dağıtıyoruz.

AdminAdmin