Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-04-2020 05:06

REKTÖR, SİVAS BELEDİYESİNDE GEÇİÇİ GÖREVLENDİRİLEN PERSONELİ GERİ ÇAĞIRDI MI?

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi gazetesinin 29.02.2020 tarihli sayısında yayımlanmıştı.

REKTÖR, SİVAS BELEDİYESİNDE GEÇİÇİ GÖREVLENDİRİLEN PERSONELİ GERİ ÇAĞIRDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Yönetmelik gereğince “Yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar bu Yönetmelik kapsamında geçici görevlendirme yapamaz."  denildi.

Bilindiği üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde başta olmak üzere,  Sivas’ta faaliyet gösteren birçok kamu kurum ve kuruluşunda kadrosu bulunan birçok çalışanın görevlendirme ile farklı kurumlarda farklı kadrolarında, görevlerde istihdam edildikleri biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan Yönetmelik kapsamında olan geçici görevlendirmeler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde sonlandırılır.

Bu sürenin 2 gün önce dolduğu bilinirken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi personeli olan ve Sivas Belediyesine geçiçi görevli bulunan Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Emrah Davut Irmak ve Mustafa Halis Topçu’nun bu yönetmelik kapsamında oldukları bilinirken, Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yönetmeliğin gereğini yapıp yapmadığı merak konusu oldu.

Gazetemiz kadroları Sivas’taki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen ve bu yönetmelik kapsamında çalışanlarının araştırmalarını tamamlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yönetmeliğin gereğinin yapılıp yapmadığını özellikle takip etmektedir.

İŞTE SİVAS BELEDİYESİNDE GEÇİÇİ GÖREVLİ SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ:

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın imzası ile yayımlanan o Yönetmelik:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200229-9.pdf

AdminAdmin