Gündem
Giriş Tarihi : 31-03-2020 15:51

Koronavirüs günlerinde Bakanlık tarafından CHP'li belediyelerin hizmetleri engelleniyor mu?

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin koronavirüs salgını nedeniyle yardım toplaması üzerine İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. Genelgede belediyelerin valilikten izinsiz yardım toplayamayacağı, izinsiz faaliyetler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardım hesaplarına bloke koyulduğu iddia edildi. Belediyelerin Vakıf Bank hesabına para yatırmak isteyen yurttaşlar bu yazıyla karşılaştı...

Koronavirüs günlerinde Bakanlık tarafından CHP'li belediyelerin hizmetleri engelleniyor mu?

Koronavirüs salgınının ardından birçok belediye yardım kampanyası başlattı. Ancak bu kampanyalara İçişleri Bakanlığı’ndan engel geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla belediyelere gönderilen genelgede, “Yasalarımızda yerel yönetimlerin Yardım Toplama Kanunundan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar” denildi.

Bu genelgenin ardından İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin Vakıf Bank'ta bulunan 'yardım hesapları'na para yatırmak isteyen yurttaşlar "bu nolu hesaba para yatırılamaz, blokesi var" yazısı ile karşılaştı.

Sosyal medya üzerinden çok sayıda yurttaş karara tepki gösterdi.

İşte o bloke yazısı:

AdminAdmin