Gündem
Giriş Tarihi : 28-03-2020 16:07

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü'den kritik çağrı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu'nun sokağa çıkma yasağı istediği ancak AKP iktidarının ekonomiyi gerekçe göstererek kabul etmediği iddia edilmişti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den kritik bir çağrı geldi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü'den kritik çağrı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu'nun sokağa çıkma yasağı istediği ancak AKP iktidarının ekonomiyi gerekçe göstererek kabul etmediği iddia edilmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de KRT ekranlarından 'zorunlu karantina' ilan edilmesi gerektiğini söylemiş, bilim insanlarının da kanaatinin bu  olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ise dün gece yaptığı son açıklamasında 'gönüllü karantina' çağrısı yapmış, mümkün olduğunca dışarı çıkılmamasını istemişti.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den kritik bir çağrı geldi. Özlü Twitter hesabından"Bilim Kurulu olarak diyoruz ki; 2 gün dışarı çıkmazsak, virüsün yayılım hızını kontrol altına alabiriz. 
*
Ülken için
Sevdiklerin için
Kendin için
#48SaatHiçÇıkma 
*
Kendini virüsten korursan, sevdiklerini de, ülkeni de korumuş olursun"
 çağrısında bulundu.

Özlü"Güzel ülkemin güzel insanları..

Bilim Kurulu olarak, Sağlık Bakanlığı olarak tüm riskler tek tek masaya yatırılıyor. Gerekli tüm tedbirler alınmaya çalışılıyor.

Siz vatandaşlarımızdan tek istediğimiz sadece evinizden çıkmamanız. Hafta sonunu evinizde geçirin.

#48SaatHiçÇıkma" dedi.

YURTTAŞ SORUYOR

Sosyal medyada ise 'AKP iktidarının neden sokağa çıkma yasağı ilan etmediği' sıkça soruldu.

AdminAdmin