Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-03-2020 15:36

İŞTE CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN SON DURUMU!

Sivas Postası Gazetesi huysuz Profesörün kaleminden " ŞAKA GİBİ" başlığı altında bir habere imza attı. İŞTE O HABER....

İŞTE CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN SON DURUMU!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye ve Dünya Koronavirüs belası ile uğraşırken, bir haber paylaştı. Haber üniversitemiz 26. Sırada başlığını taşıyordu. Merak ettik. Baktık. İstagram Kullanım Performansında 26. Sıradaymış. Twıtter Kullanım Performansında 38. Sıradaymış. Tam komedi. Rektör Alim Yıldız´ın sürekli bizi sosyal medyadan takip edin demesinin sebebini daha iyi anladık. Bilimsel alanlarda, projelerde (solucan gübresi hariç), üniversite memnuniyetinde, kalitede, öğrenci başına düşen kitap sayısı sıralamasında, başarıda hiç iç açıcı durumu olmayan, bilimsel tüm araştırma verilerine ve sıralamalarına göre sonlarda olan üniversiteyi meğer sosyal medya kullanım performansında ilk 30 veya 40´a sokmakmış herhalde.  Yazık.

 

Üniversitenin bilimsel araştırma ve sıralamalardaki içler acısı durumunu, eş dost akraba yapılanmasını daha onceki haberlerde defalarca yazmıştık.

Israrla ve yüksek sesle söylüyoruz. Bu ülkeyi, bu şehri, bu öğrencileri sosyal medya kullanımı, takibi, sosyal medya etkileşimi kurtarmayacak. Gerçekten ilim, riyasız ilim kurtaracaktır. İrfan kurtaracaktır. Ancak irfan meclisi adı altında yapılan kendi kendini tatmin ayinleri kurtarmayacaktır.  Bilime ve gerçek manada insanlığa katkınız nedir? Var mı? İnsan gibi bir derdiniz var mı? Bırakın populizmi, görüntü ve gösterişten ibaret davranış ve söylemleri. Bırakın tören ve nümayişle, reklamla, fotoğraf kareleri ile akademik ünvan dağıtmaları. Konuşmaya gelince hiç bir alanı kimseye kaptırmıyor, mangalda kül bırakmıyorsunuz. Medeniyet demekle olmuyor. Medeniyet mevcut zihin yapınız ve ekibinizle yaptığınız kapılardan girmez içeri. Medeniyet, övündüğünüz göletcikle de kurulmaz.   Medeniyet eş dost akraba yapılanmasının da çok uzağındadır. Medeniyet ne gaflet, ne ihanet, ne ihmal, ne de ihlaldir. Bilesiniz. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ses getirecek ve fayda sağlayacak hiçbir sempozyum ve bilimsel faaliyete şu ana kadar imza atamamıştır. Yapmış olmak ve istatistiklerde gözükebilmek ve kendini göstermek adına Dört Halife Sempozyumları yapıldı. Üç beş kişinin katılımı ile yapılan bu sempozyumlarda anlatılan adalet, merhamet, doğruluk ve cesaret gibi değerlerin mevcut yönetim tarafından hangisine riayet edildi merak ediliyor. Bir iki çalıştay ve toplantı. Yüzlerce yapsanız ne olacak sonuç değişmediği müddetçe. Akademik bakış, duruş ve insana- insanlığa hizmet kaygınız olmadıktan sonra.  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nin imza attığı başka işleri var.

Eş, dost, akraba yapılanması gibi. Mesela Rektör Alim Yıldız´ın akrabası Zafer Yıldız´ın iki yıllık mezunken yükseliş hızı, tarzı ve Eğitim Fakültesine Dr. Öğretim Üyesi yapılış şekline bakmanız yeterli. Vakfın başına hangi alanda yeterliliği ve liyakatinin merak edildiği Mehmet Sakar getirilmesine bakınız. Danışmanların, yardımcıların, bölüm başkanlarının, daire başkanlarının vb. eş dost akrabalarına bakınız. Oğullar, gelinler, kızlar, damatlar, ahbaplara, dostlara, o kurumdan bu kurumdan getirilenlere bakın, dernek bağlantılı olanlara bakın, doğrudan siyaset bağlantılı alınanlara bakın, bakın da bakın yani.

 Not: Üniversitemiz 26. Sırada başlıklı haberin bağlantı adresi.

http://www.cumhuriyet.edu.tr/haber/8768-universitemiz-26nci-sirada?fbclid=IwAR2J64K06D5UKXyGsKbI2_y2w-ITTIQabAOehBduoZY5QtXrei0GsxIixds

 KAYNAK: http://www.sivaspostasi.com.tr/haber/saka-gibi-7007.html

AdminAdmin