Gündem
Giriş Tarihi : 23-03-2020 15:00

Adalet Bakanlığı'ndan Koronavirüs açıklaması: Cezaevlerinde Koronavirüs vakasına rastlanmadı; adliyelerde ve noterlerde nöbet sistemine geçildi

Adalet Bakanlığı'nda yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) ilişkin koordinasyon toplantısının ikincisi düzenlendi.

Adalet Bakanlığı'ndan Koronavirüs açıklaması: Cezaevlerinde Koronavirüs vakasına rastlanmadı; adliyelerde ve noterlerde nöbet sistemine geçildi

 Toplantı sonrasında alınan kararları açıklamak için kameraların karşısına geçen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde gerekli tedbirlerin alındığını, şimdiye kadar herhngi bir vakaya rastlanmadığını söyledi. İnsanların yoğun olarak bulunduğu adliyelerde ve noterlerde nöbetçi usûlüne geçilme kararı alındığını açıklayan Bakan Gül, "Tutuklu ve acele işler dışında ikinci bir duyuruya kadar esnek çalışma dönemine başlanmıştır. HSK bu konudaki kararını yargı teşkilatımızla paylaşacaktır" dedi.

"Buradan tüm vatandaşlarımızdan istirhamımız lütfen acil olmayan hiçbir noterlik işlemleri için noterliklere işlem yapmak için gitmeyelim" çağrısında bulunan Gül, konuşmasına, "Tüm işlemlerin telafisi olabilir ama sağlıkla ilgili eğer tedbir almazsak bunun telafisi olmayacaktır. Bu nedenle noterliklere işlem yapmak üzere hayati derecede bir işlem yoksa noterlikleri yoğunlaştırmayalım" notunu düştü.

Ankara Hakimevi'nde saat 11.00'de başlayan toplantıya, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Adalet Bakan yardımcıları Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş katıldı.

AdminAdmin