Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-03-2020 18:37

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ: “SAĞLIĞIMIZDAN ENDİŞELİYİZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

YÖK'ün intern hekimlerin görevine devam edip etmemesini üniversite rektörlüğüne bırakması üzerine Cumhuriyet Üniversitesi tarafından intern hekimleri 24 saat içinde göreve çağırdığı öğrenildi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ: “SAĞLIĞIMIZDAN ENDİŞELİYİZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Gazetemizi mail yağmuruna tutan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencileri;  “Bize hocamız tarafından siz Cumhuriyet Üniversitesi personellerisiniz deniliyor. Hastanemizde personel sayısı yeterli durumda. Ancak ne yazık ki öğrenim göreceğimiz yerde ne iş olursa yapacak bir personel olarak görülüyoruz. 16.03.2020'de başlayan resmi iznimizde hastanede bulunmadığımız için aksayan personel, sekreter, hemşire işlerinden dolayı tekrar çağrılıyoruz. Personel yeterliliği oldugu halde ve bizim üstlendigimiz işler görev tanımımıza da uymadığı halde bu meslek gruplarinın işleri de bizim üzerimizden yürümekte.

Eğer hekimlik mesleğini yapmak için çağrılsak koşa koşa görevimizi yapmaya hazır geleceğin hekimleriyiz” ifadelerine yer verilirken; Diğer tıp fakültelerinin aldığı karar bizler de yasal izin hakkımızı kullanmak istiyoruz. Zorla 'farklı işlerde' kullanılmak için görev yerlerimize dönmek istemiyoruz. Zira bizler halen diplomasını almamış birer öğrenciyiz" ifadelerine yer verdi.

Bir başka öğrenci ise; “YÖK'ün karar değiştirmesi üzerine intörnlerin sosyal izolasyon hakkı her üniversitenin rektörlüğünün vereceği karara bırakılmış olup bu durum tüm tıp fakülteleri arasında haksızlığa yol açmıştır. Buna rağmen çoğu tıp fakültesi intörn doktorların sosyal izolasyon hakkının ellerinden alınmasının bir halk sağlığı sorunu teşkil edeceğinin de bilincinde olarak 3 haftalık izolasyona devam etmelerini bildirmiştir. Ancak fakültemiz de dahil olmak üzere Bolu, Maraş, Tokat, Maltepe gibi fakülteler izolasyon hakkımızı elimizden almıştır. Üstelik biz 6.sınıf öğrencileri intörn doktor adı altında DOKTORLUK eğitimimiz için çağrılmayıp, sedye itme, hocaların, polikliniklerin ve servislerin sekreter işleri, ayak işleri, kan almak, kanları laboratuvarlara taşımak, hemşirelerin ebelerin ve hastane personellerinin yükümlü olduğu görevlerini yapmadıkları için iş tanımımız olmadan ucuz iş gücü olarak çalıştırılmak için çağrılmaktayız. N95 maske, koruyucu kıyafet, gözlük vs salgın durumunda gereken ekipmanlar ve eldiven dezenfektan olmadan her yerde çalıştırılmak isteniyoruz. Yurtlarımız kapalı ve bize kalacak yer ayarlamadan gelin denmekte” ifadelerine yer verdi ve öğrenciler bu açıklamayı yayınladılar.

AdminAdmin