Ekonomi
Giriş Tarihi : 19-02-2011 14:53

AKBANK'A EUROMONEY ÖDÜLÜ

Euromoney, Akbank Private Banking'i dördüncü kez, ''Türkiye'nin en iyi özel bankacılık kuruluşu'' seçti.

AKBANK'A EUROMONEY ÖDÜLÜ

 Euromoney, Akbank Private Banking'i dördüncü kez, ''Türkiye'nin en iyi özel bankacılık kuruluşu'' seçti.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, dünyanın önemli finans dergilerinden Euromoney tarafından her sene verilen ve özel bankacılık sektörünün en üst düzey ödülü olarak kabul edilen ''Best Private Banking Awards/En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu Ödülleri'' sahiplerini buldu.

''Özel Bankacılık liginin Oscarı'' olarak da tanımlanan ödülü, Türkiye adına, ''Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu'' seçilen Akbank Private Banking kazandı.

Ödülün Akbank Private Banking'e verilmesinde toplam yönetilen varlık büyüklüğü, söz konusu varlıklardaki artış, karlılık, müşterisinin yatımları için sunduğu geniş ürün ve hizmet yelpazesi ile kalitesinin etkili olduğu belirtildi.

Akbank Private Banking, ''Super Affluent/Varlık Seviyesi Yüksek'', ''Relationship Management/Müşteri İlişkileri Yönetimi'', ''Lending Solutions/Kredi Çözümleri'', ''Real Estate/Gayrimenkul Danışmanlığı'' ve ''Inherited Wealth & Business/Varlık Yönetimi'' kategorilerinde de ''Türkiye'nin En İyisi'' olarak gösterildi.

Türkiye'nin 6 yıldır değerlendirmeye alındığı bu kategoride ödülü dördüncü kez kazanan Akbank Private Banking ayrıca ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

Akbank Özel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder, konuya ilişkin değerlendirmesinde, düşük faiz oranları ve globalizasyon ile birlikte değişen yatırım ortamının, özel bankacılık hizmet ve ihtiyaçlarını her geçen gün daha fazla ön plana çıkardığını belirtti.

Ülkelerarası kur savaşlarına yönelik endişeler ve Merkez Bankalarının kriz sonrası izledikleri farklı ekonomi politikalarının, birikimi olan müşterilerin danışmanlık talebini arttırdığını, dönemsel olarak farklı ürünlere ve para birimlerine yönelmelerine yol açtığını vurgulayan Önder, şunları kaydetti:

''Türkiye'de alanındaki en deneyimli kuruluş olarak, öngörülü stratejilerimizle müşterilerimize en geniş finansal ürün ve hizmet seçeneğini sunuyoruz. Türkiye'de özel bankacılık hizmeti yokken Akbank bünyesinde 10 yıl önce kurulan özel bankacılık işbirimimiz, sektördeki öncülüğümüzün göstergesi. Bu süreç içerisinde ilk ve tek yabancı hisse senedi alım satım işlemini yapan, BRIC fonunu müşterilerine ilk kez sunan, gelişmiş ülkelerin hisse senetlerine yatırım yapan ilk fonu kuran kuruluş olarak sektörümüze öncülük etmeye devam ediyoruz. Özel bankacılık işbirimimizin kuruluşunun 10. yılında, böylesi uluslararası prestijli bir ödülü Türkiye adına 4. kez kazanmaktan dolayı gurur duyuyoruz.''

 

 

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL/GAFFUR GAYİR KARPUZLAR/TÜRK HABERLER

 

 

AdminAdmin