Sivas
Giriş Tarihi : 10-03-2020 00:04

Eski Sivas Valisi siyasette….

Kurucular kurulunda “PROJELER VALİSİ” olarak bilinen ve SİVAS´a proje mantığını getiren Hasan CANPOLAT´ın da olduğu öğrenildi.

Eski Sivas Valisi siyasette….

11 Martta partisini ilan edecek ALİ BABACAN´ın partisinin ismi de “DEVA PARTİSİ” olarak belirlendi.

BABACAN hareketinde pek çok eski bakan ve siyasetçi yer alırken, 90 kişilik kurucular kurulunda SİVAS Eski Valisi Hasan CANPOLAT´ın da olması, SİVAS´ta memnuniyet ile karşılandı.

Eski bakanlardan Ali Babacan'ın liderliğindeki partinin kurucuları arasında yer alan eski milletvekili İdris Şahin, yeni kurulan partilerinin kadınlara, gençlere ve çocuklara aydınlık bir yarın hazırlayacağını söyledi. Şahin, Babacan liderliğindeki partinin kuruluşuna ilişkin başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından İçişleri Bakanlığından ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı. Türk siyasi hayatına yeni bir nefes ve umut olma sevdasıyla yola çıktıklarını dile getiren Şahin, kurdukları partinin, 90 kurucusuyla Türk milletine ve devlete umut olacağını ifade etti. Bakanlıktan, partinin kuruluş başvurusuna ilişkin "Alındı belgesi"ni aldıklarını kaydeden Şahin, "İnşallah partimiz her şeyden önce kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza aydınlık bir yarın hazırlayacak. Onlar adına umutluyuz, mutluyuz ve onlar adına hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. 24. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili olan Şahin, partinin tanıtımının 11 Mart 2020 Çarşamba günü Ankara'da bir otelde yapılacağını sözlerine ekledi.

SİVAS´a proje felsefesini getiren ve şehri projelerle tanıştıran CANPOLAT´ın Şahin ile partinin kuruluş dilekçesini içişleri bakanlığına birlikte teslim etmesi dikkatlerden kaçmaz iken, CANPOLAT´ın siyaset sahnesinde geçte olsa yerini alması olumlu bulundu.

AdminAdmin