Sivas
Giriş Tarihi : 04-03-2020 13:49

Tüdemsaş Devroluyor! Merkezi Ankara’da olacak

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi’nin kuruluşuna ilişkin Kanun Hükmünde Kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.

Tüdemsaş Devroluyor! Merkezi Ankara’da olacak

 

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi’nin kuruluşuna ilişkin Kanun Hükmünde Kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Türesaş’ın merkezi imzalanan bu kararla Ankara’da olacak.  Kararname kapsamında TCDD’ye bağlı Tüdemsaş, Tüvesaş ve Tülomsaş yeni kurulan Türesaş’a devrediliyor.

 

Kurulduğu günden bu yana, on binlerce Sivaslı’yı ekmek sahibi yapmış, TÜDEMSAŞ bugün resmî gazetede yayımlanan bu kararla Ankara’da kurulan başka bir şirkete bağlanmış ve üst düzey kadroları lağvedilmiş olacak.

Geçtiğimiz günlerde Sivas Demir Çelik’in iflasını istemesinin ardından kötü haber bugün de Tüdemsaş’tan geldi.

Konuyla ilgili Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken başta olmak üzere yetkililerin çaba sarf etmesi bekleniyor.

Türesaş şuan henüz ticaret siciline kayıt olmamış durumdayken yapılacak olan girişimlerle yeni kurulacak olan merkezin Sivas’ta olabileceğine inanılıyor.

Bahsi geçen durum Sivas için başarılamaz ise Sivas’ta bulunan üst düzey yöneticiler Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı gibi görevlerde lav edilmiş olacak.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200304-14.pdf

AdminAdmin