Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-02-2020 04:35

BUNLAR ÜNİVERSİTEYE GERİ DÖNECEKLER!

Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi gazetesinin bugün ki sayısında yayımlandı.

BUNLAR ÜNİVERSİTEYE GERİ DÖNECEKLER!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Yönetmelik gereğince “Yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar bu Yönetmelik kapsamında geçici görevlendirme yapamaz."  denildi.

Bilindiği üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde başta olmak üzere,  Sivas’ta faaliyet gösteren birçok kamu kurum ve kuruluşunda kadrosu bulunan birçok çalışanın görevlendirme ile farklı kurumlarda farklı kadrolarında, görevlerde istihdam edildikleri biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan Yönetmelik kapsamında olan geçici görevlendirmeler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde sonlandırılır.

Başta bilinen Sivas Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Emrah Davut Irmak ve Mustafa Halis Topçu’nun kadrolarının Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde olduğu ve bu yönetmelik kapsamına girdikleri, 1 ay içerisinde eski görevlerine dönmeleri gerektiği anlaşılıyor.

Gazetemiz bu yönetmelik kapsamında araştırmalarını sürdürürken, önümüzdeki günlerde üniversitede başta olmak üzere Sivas’ta farklı kurumlarda çalışan tüm isimleri paylaşmayı görev edinecek ve yönetmeliğin gereğinin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacak.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın imzası ile yayımlanan o Yönetmelik:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200229-9.pdf

AdminAdmin