Gündem
Giriş Tarihi : 23-02-2020 16:38

Van'da çekilen görüntüler yürek dağladı

İran'ın Khoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Van'da bazı kerpiç evler yıkılırken 3'ü çocuk 8 vatandaşımız depremde hayatını kaybetti.

Van'da çekilen görüntüler yürek dağladı

 

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53'te merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve Van'da da  yoğun şekilde hissedildi.

Türkiye-İran Sınır Bölgesinde saat 08.52'de 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 5.8'lik depremin derinliğini 8.4 olarak paylaştı. (AFAD) ise Depremin Büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı.

VAN'DA KERPİÇ EVLER YIKILDI

Başkale ilçesi Gelenler Köyü'nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü

Deprem, Hakkari ve Van'ın yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı'da da hissedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 7 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında Türkiye'yi de etkileyen İran'da meydana gelen 5,9'luk deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu yaptığı açıklamada Van'da yaşayan 3'ü çocuk 7 vatandaşımızın depremde hayatını kaybettiğini 5 vatandaşın da yaralandığını bildirdi. Soylu ayrıca, enkaz altında kalanların da olduğunu açıkladı.

Daha sonra yapılan açıklamada hayatını kaybeden kişi sayısının 8'e çıktığı duyuruldu. Yaralı sayısının ise 21'e çıktığı 8'inin durumunun kritik olduğu belirtildi.

80 HANENİN YARISI YIKILDI

Gelenler köyü sakinlerinden Ferhat Tulan, “Köyümüzde 80 hane var. Yaklaşık 40-45 evin yıkıldığını gördük. Yaklaşık 1000 nüfusumuz var. Ayrıca enkaz altında kalan çok sayıda hayvanımız da bulunuyor. Şimdilik ölen olmadığını öğrendik” dedi.

Olay yerinden ilk fotoğraflar;

 

KRT

AdminAdmin