Gündem
Giriş Tarihi : 21-02-2020 18:39

Türkiye yurt dışından saman ithal ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında Türkiye'nin saman ithal etmediğini iddia etmişti. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Bulgaristan'dan trenlerle gelen samanları görüntüledi. CHP'li Tuncay Özkan, "Erdoğan'ın saman yalanı 24 saatte çöktü' dedi.

Türkiye yurt dışından saman ithal ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin grup toplantısında, "Türkiye'de bunca güzel işler olurken, birileri sırf milletin moralini bozmak için ülkemizin saman ithal ettiği gibi bir yalanı utanmadan, sıkılmadan tekrarlayabiliyor" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Bulgaristan'dan trenlerle gelen samanları görüntüledi.

Gaytancıoğlu şu açıklamaları yaptı:

Burası tren garı burada göründüğünüz saman... Bulgaristan'dan ithal ediliyor, trenlerle Türkiye getiriliyor, TIR'larla da Türkiye'nin birçok yerine gidiyor.

Trenlerle yabancı ülkelerden gelen samanlar bu şekilde gönderiliyor. 

Türkiye'de saman mı kalmadı? Evet, artık Türkiye'deki tarlalar ekilmediği için maalesef yeterli buğdayımız yok. Saman fiyatları ülke genelinde arttı. Saman balyalarının fiyatı 25-26 liraya kadar çıkıyor. Nedeni üretmmiyoruz. Çözüm üretimi desteklemek. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Twitter hesabından "Erdoğan'ın saman yalanı 24 saatte çöktü' diyerek görüntüleri paylaştı.

Özkan şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan, grup toplantısında "Türkiye'nin saman ithal etmiyor" demişti. Görüntüler ortaya çıktı. CHP'li Gaytancıoğlu yerine, gitti ve gördü. 

İşte Türkiye'nin Türkiye'nin saman ithal ettiğinin görüntüleri:

AdminAdmin