Gündem
Giriş Tarihi : 20-02-2020 17:58

Suriye'de sıcak saatler... 2 asker şehit, 5 asker yaralı...

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında Suriye'nin elinde olan bölgelere Türk Silahlı Kuvvetleri tankları ve komandolar intikale başladı. Rus ve ABD zırhlıları karşı karşıya geldi. Yer yer çatışmalar şiddetleniyor...

Suriye'de sıcak saatler... 2 asker şehit, 5 asker yaralı...

 

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir" denildi

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında Suriye'nin elinde olan bölgelere Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tankları ve komandolar intikale başladı. Birlikler bir yandan da Suriye Ordusunun ilerlemesini engellemek için Çok Namlulu Roket (ÇNR) ve fırtına obüsleriyle peş peşe atış yapıyor.

 

Suriye'nin uçakları ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ise bölgede uçuş yapıyor.

Öte yandan, Türkiye'nin desteklediği silahlı grupların da İdlib'in gündeyinde bir operasyon başlattığı belirtildi.

2 ORDU KARŞI KARŞIYA GELDİ

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye sınırının yakınında yer alan Kamışlı kentinde, Rus ve ABD zırhlıları karşı karşıya geldi. ABD askerleri kullandıkları zırhlı aracı Ruslara ait zırhlı aracın önüne kırdı. Ruslara ait zırhlı araç yoldan çıktı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

İşte o anlar:

ÖSO Komutanları, TSK ile beraber İdlib operasyonuna başladığını açıkladı. 

Sıcak görüntüler:

'BU İDARİ BİR İNTİKAL FİLAN DEĞİL'

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Neyrab-Serakib'den, "Bu idari bir intikal filan değil" diyerek şu görüntüleri paylaştı.

RUSYA'DAN BOMBA İDDİA

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk ordusunun Suriye'deki teröristlere destek verdiğini iddia etti. Açıklamada Ankara'ya teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma çağrısı yapıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türkiye destekli militanların Türk ordusunun desteğiyle Kminas ve Neyrab bölgelerinde Suriye ordusunun savunmasını kırdığını duyurdu.

Merkez'den yapılan açıklamada "Bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin militanlara destek verdiği ilk vaka olmadığına dikkat çekmek isteriz. Türk tarafını teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurmaya çağırıyoruz" denildi.

'TÜRKİYE OPERASYONU DURDURDU'

Moskova'dan yapılan açıklamada, “Türkiye, Suriye hükümeti güçlerine yönelik saldırıyı Moskova’nın Ankara ile iletişime geçmesinin ardından durdurdu.” denildi.

 

AdminAdmin