Gündem
Giriş Tarihi : 27-01-2020 08:42

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem | Şimdiye kadar 39 kişi öldü; kurtarma çalışmaları devam ediyor

Enkazlar altından şimdiye kadar 45 kişi sağ olarak kurtarıldı

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem | Şimdiye kadar 39 kişi öldü; kurtarma çalışmaları devam ediyor

Elazığ'da cuma akşamı meydana gelen depremde şimdiye kadar 39 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısının 1607 olduğu duyuruldu. Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki tarama çalışmaları dün sonlandırılırken, Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı'nda ekipler çalışmalarına devam ediyor. Enkazlar altından şimdiye kadar 45 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Deprem sonrası toplamda 72 bina tamamen yıkılırken, 514 binanın ağır hasarlı, 409 binanın az ve orta hasarlı olduğu açıklandı.

7:20 - Resmî açıklamada ölü sayısı 39 olarak belirtilirken, haber ajanslarının gece saat 2:34'te geçtiği haberde dört katı Dilek Sitesi'nin bir bloğundaki çalışmalarda bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Ancak henüz ölü sayısında bir güncelleme yapılmadı. Sabah saatlerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

3:30 - Depremde evleri hasar gören vatandaşlar, geceyi çadır kentlerin dışında spor salonunda da geçirdi. Yanlarına evlerinden alabildikleri battaniye, yastık ve kişisel malzemeleriyle spor salona giden vatandaşlar, sporcuların kullandığı minderleri kendilerine yatak yaptı. Spor salonunda kalan Songül Yalçın, “Yemek veriyorlar ilgileniyorlar. Evlerimiz hasar gördüğü için giremiyoruz” diye konuştu. Evlerinde çatlaklar oluştuğunu aktaran İbrahim Selvitopu ise "Can güvenliğimiz olmadığı için belediyenin bize sunduğu toplama bölgelerine buraya geldik. Evin duvarları çatlak olduğu için giremiyoruz. Artçı depremlerde oluyor korkuyoruz. Çocuklarım korktu. Karım çocuklarım ve yakınlarım burada hep beraber kalıyoruz”diyerek yaşadıklarını aktardı.

AdminAdmin