Gündem
Giriş Tarihi : 25-01-2020 07:45

Son bilgilere göre 20 kişi hayatını kaybetti

Bölgeden gelen son bilgilere göre 20 kişi hayatını kaybetti

Son bilgilere göre 20 kişi hayatını kaybetti

Elazığ Sivrice'de saat 20.55'te 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı ilçelerde binaların yıkıldığı belirtilirken, Kızılay ekiplerinin bölgeye intikal ettiği belirtildi. Elazığ'da kriz masası kurulurken, gönüllü ekipler çevre ilçelere yönlendirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya'da 4, Elazığ'da 15 kişinin hayatını kaybettiğini, toplamda 772 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ardından AFAD ölü sayısının 20'ye yükseldiğini duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,6 olarak revize etti. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem Türkiye'de birçok kentin yanı sıra Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail'de de hissedildi.

Bakan Soylu ve Koca sabah saatlerinde kameraların karşısına geçti

Bölgede artçı sarsıntılar sürerken sabah saat 05.20'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı. Koca; Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralının olduğunu, 5 ağır yaralının ise takip edildiğini duyurdu. Bakan Koca, "Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımız olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir" dedi. Öte yandan depremin merkez üssü olan Sivrice ilçe merkezinde can kaybı olmadığını da öğrenildi.

Bakan Koca'nın sabah saat 05.25'te yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Toplam 19 vatandaşımızı kaybettik. Doğanyol'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Malatya'da 221 yaralımız söz konusu oldu. Ama bu yaralılardan çoğunluğu hafif yaralanmaydı. Şu anda hastanede 5 hastamız var, biri ağır yaralı. Elazığ'da ise 551 yaralımız oldu. 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama göçük altında 30'a yakın vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Ölü sayısı artabilir. 36 yatan hastamız, 14 tane de yoğunbakımda tedavisi süren hastamız var. Toplam 5 hastamızın ameliyatları planlandı bunlardan ikisi yapıldı. Hayatı riskli olan hasta olmadığını biliyoruz. Malatya'da göçük altında kimse yok. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Bakan Soylu: Tüm imkânlarımızla seferber olmuş durumdayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Tüm imkânlarımızla seferber olmuş durumdayız. İlk dakikadan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve nettir. İnşallah yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve burada karşı karşıya kalınan durumları el birliğiyle gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

5 katlı bir binanın enkazından biri 7 diğeri 8 saat sonra iki kişi sağ kurtarıldı

Elazığ, Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından iki kadından biri 7 saat, diğer, 8 saat sonra sağ çıkarıldı. Yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

AdminAdmin