İstanbul
Giriş Tarihi : 20-01-2020 23:53

CHP İstanbul İl Kongresi'nin tarihi belli oldu

CHP İstanbul ilçe Kongreleri geçen hafta sonu Arnavutköy, Üsküdar, Bakırköy ve Çatalca’da yapılan seçimlerin ardından sona erdi. 39 ilçenin 19’unda mevcut başkanlar yerini korurken, 20 ilçe başkanı ise görevini yeni isimlere bıraktı.

CHP İstanbul İl Kongresi'nin tarihi belli oldu

Aralık ayında başlayan İstanbul ilçe kongrelerinde 14 ilçesi bulunan 1. bölgede 8 ilçe başkanı değişirken, 6 ilçe başkanı ise yerini korudu. Tamamlanan kongrelerde 1. bölgede Ataşehir’de Celal Yalçın, Maltepe’de Ali Cengiz Erol, Sultanbeyli’de Hayati Bozkaya, Kartal’da Efendi Argunşah, Ümraniye’de Zeynel Kızılkaya, Üsküdar’da Suat Özçağdaş, Çekmeköy’de Hüseyin Kızıldaş ve Tuzla’da Eren Ali Bingöl  yeni ilçe başkanları oldu. Kadıköy’de Ali Narin, Adalar’da Ali Ercan Akpolat, Beykoz’da Aydın Düzgün, Pendik’te Doğan Çakmak, Sancaktepe’de Muharrem Aydın ve Şile’de ise İbrahim Çelik yerlerini korudu. 

12 ilçesi bulunan 2.bölgede Beşiktaş’ta Gözde Fil, Sarıyer’de Sevim Yalınkılıç, Şişli’de Oya Akman, Esenler’de Bülent Ütebay, Kağıthane’de Cihan İlim Yeşildağ, Sultangazi’de Murat Poyraz ve Zeytinburnu’nda Metin Doğan bir dönem daha seçildiler. Gaziosmanpaşa’da CHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Bahçetepe’nin yanı sıra Eyüpsultan’da Doğan Sarıtaş, Beyoğlu’nda Şahin Dil, Bayrampaşa’da Hasan Mutlu ve Fatih’te Soner Özimer yeni ilçe başkanı oldular. 

3. bölgede hafta sonu Arnavutköy, Bakırköy ve Çatalca’da yapılan seçimlerle kongreler tamamlandı. 13 ilçesi bulunan bölgede Avcılar’da Erdal Nas, Beylikdüzü’nde Turan Taşkın Özer, Bahçelievler’de Özgür Çelik, Büyükçekmece’de Hüseyin Remzi Gökbulak, Güngören’de Temel Akkoç ve Küçükçekmece’de Turgay Özcan ilçe başkanlıklarını bir dönem daha kazandı. Arnavutköy’de Özlem Kutbay, Bağcılar’da Murat İmrek, Bakırköy’de Celal Sevinç, Başakşehir’de Deniz Bakır, CHP’nin 31 Mart’ta kaybettiği Çatalca’da Mehmed Seddar Çoban, Silivri’de Berker Esen ve Esenyurt’ta Hüseyin Ergin yeni dönemde CHP İlçe Başkanlığı görevine seçildiler. 

‘İL KURULTAYI ŞUBATTA’

CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından şubat ayı içerisinde il kongresi gerçekleştirilecek.

Mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bir dönem daha il başkanlığı için aday olacağı belirtilirken, bir önceki il Başkanı Cemal Canpolat, CHP PM Üyesi Eren Erdem ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Selçuk Sarıyar’ın da isimleri adaylık için geçiyor.

CHP kulislerinde Eren Erdem’in de parti genel merkezinden işaret beklediği, Sarıyar’ın ise yakın çevresine parti genel merkezinden teklif gelmesi halinde görevden kaçmayacağını ve aday olabileceğini söylediği kaydedildi. 

AdminAdmin