Gündem
Giriş Tarihi : 20-01-2020 17:12

Tuncay Özkan'dan Erdoğan'a yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Berlin dönüşünde medya mensuplarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Libya olmak üzere gündemdeki birçok konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Erdoğan FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin, "AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et" dedi. Erdoğan'a yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'dan geldi.

Tuncay Özkan'dan Erdoğan'a yanıt

 

 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya Konferansı için gittiği Almanya'nın Berlin kentinden dönüşünde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, "FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın komisyonu” önergesi verdi. AK Parti ve MHP karşı durdu. Sayın Bahçeli “Hakim değiliz, savcı değiliz. Meclis’te araştırılması doğru değil. Bunun yerine sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ araştırılsın” dedi. Siz ne diyorsunuz buna?" sorusunu yanıtladı.

"AK PARTİ'DE MHP'DE BU TÜR ADAMLAR MI VAR? İSPATLA"

Erdoğan, "Sayın Bahçeli’nin bu yaklaşımı işin bir boyutu. İşin bir başka boyutu da bana göre şudur: İddia sahibi kim? CHP... Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et. Bunu ispatlayamayan bu parti parlamentonun tamamını zan altına almak için böyle bir yola başvurdu. Daha geçenlerde Urla Belediye Başkanı’nın FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Şu anda ne oldu? Tutuklu içeride. Mahkemesi devam ediyor." dedi.

Erdoğan, Berlin'deki Libya Konferansı'na ilişkin, "Biz bir güçlü devletsek, bir güçlü devlet olarak bizden birçok beklentiler var. Türkiye barışın anahtarıdır. Libya konusunda attığımız adımlar sürece bir denge getirdi. Hem sahada hem de masada siyasi sürece destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Libya'da Türkiye'nin mevcudiyetinin barış umutlarını artırdığını belirten Erdoğan, "Terörle mücadele kisvesi altında ne tür oyunların oynandığını da görüyoruz" dedi.

Erdoğan, Libya Konferansı'nda Halife Hafter'in metinlere imza atmaması manidar olduğunu söyleyerek, "Olay, sözlü olarak katılımcıların şahitliği ile kalmış oldu. İnşallah neticesi hayırlı olur" diye konuştu.

'PUTİN İLE ÇAĞRISINI YAPTIĞIMIZ ATEŞKESE UYULMASI HALİNDE SİYASİ SÜRECİN ÖNÜ AÇILACAKTIR'

Erdoğan, Libya'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte çağrısını yaptıkları ateşkese uyulması halinde siyasi sürecin de önünün açılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin Libya sürecinde koordinatör sıfatı ile yer alması teklifine "BM varken doğru olmaz" diyerek karşı durduklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Niye Miçotakis Hafter'i Yunanistan'a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı.

Bir lider 'Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor' dedi. 'Bir defa bu yanlışı düzeltsin, sonra bizim görüşmemiz kolaydır' dedim.

İstihbarat noktasında Rusya, Suriye ve İran tarafıyla, muhataplarıyla ilişkileri başarılı bir şekilde devam etmiştir.

(İdlib'den göç) Bu insanlar ölümden kaçıyor. O anne ile 6 çocuğunu ekranda görünce hanımla kanımız dondu. O yavrulara nasıl terörist deriz.  Onlara terörist demek akıl tutulmasıdır. Bu, Bay Kemal'in ilk yanlışı değil.

Rasulayn ile Tel Abyad arasındaki bölgede kendi plan ve projemizi hayata geçirirsek buralar 'barış şehirleri' halini alır.

(CHP'nin FETÖ'nün siyasi ayağı önergesi) Sayın Bahçeli’nin bu yaklaşımı işin bir boyutu. İşin bir başka boyutu da bana göre şudur: İddia sahibi kim? CHP... Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İP’te var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et. Bunu ispatlayamayan bu parti parlamentonun tamamını zan altına almak için böyle bir yola başvurdu. Daha geçenlerde Urla Belediye Başkanı’nın FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Şu anda ne oldu? Tutuklu içeride. Mahkemesi devam ediyor.

CHP'DEN VİDEOLU YANIT GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Erdoğan'ın sözlerine Twitter'dan yanıt verdi. Özkan, AKP'li üst düzey yöneticilerin, AKP hükümetlerindeki Bakanların FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'i ve FETÖ'yi öven sözlerini paylaştı. 

Özkan, "Biz susalım görüntüler konuşsun... Bakalım bu kişiler hangi partiden?" diyerek şu videoyu paylaştı:

 

AdminAdmin