Gündem
Giriş Tarihi : 15-01-2020 22:48

AKP'den yeni partilere karşı cemaat önlemi

AKP, yeni partilere karşı tarikat ve cemaatler üzerinden de önlem almaya hazırlanıyor.

AKP'den yeni partilere karşı cemaat önlemi

AKPyeni partilere karşı tarikat ve cemaatler üzerinden de önlem almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yakın ilişkilerinin olduğu cemaatlere özel önem verilecek.

Kongre hazırlıklarının sürdüğü AKP'de bir taraftan da yeni partilerin izlenmesine devam ediliyor.

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın kuracağı partinin AKP oylarına etkisi anketler üzerinden takip ediliyor. Diğer yandan tarikat ve cemaatlerin AKP ile yeni partiler arasında bir çekişme sahası olabileceği öğrenildi.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; AKP Genel Merkezi, iktidara yakın bazı tarikat ve cemaatlerin Abdullah Gül faktörü nedeniyle Ali Babacan'ın kurması beklenen yeni partiye sıcak bakabileceğini değerlendiriyor.

AKP'de diğer yandan, Ahmet Davuoğlu'nun genel başkanlığını üstlendiği Gelecek Partisi'nin özellikle İç Anadolu'daki tarikat ve cemaatlerden oy alabileceği düşüncesi hakim.

Parti yönetiminin İç Anadolu'da yer alan illerin teşkilatları ve milletvekillerine bölgedeki cemaatleri düzenli olarak ziyaret etmekle görevlendirileceği, ziyaretlerde tarikat ve cemaatlerin talep ve şikayetlerinin dinlenileceği öğrenildi.   

AdminAdmin