Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-01-2020 04:33

REKTÖR ALİM YILDIZ’IN OLASI İKİNCİ DÖNEMİNİ SAĞLIK YOK ETTİ!...

Sivaslılar, göreve geldiği günden bu yana “KAPI, BACA, YOL, GÖL VE ÇEŞME YAPARAK” adeta belediyecilik yapan Rektör YILDIZ´ın istifa etmesi gerektiğini dile getirken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alim Yıldız´ın da bu duyarlı davranışı şimdiye kadar gösteremediği yorumları yapılmaya devam ediyor.

REKTÖR ALİM YILDIZ’IN OLASI İKİNCİ DÖNEMİNİ SAĞLIK  YOK ETTİ!...

Sivaslılar, göreve geldiği günden bu yana “KAPI, BACA, YOL, GÖL VE ÇEŞME YAPARAK” adeta belediyecilik yapan Rektör YILDIZ´ın istifa etmesi gerektiğini dile getirken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alim Yıldız´ın da bu duyarlı davranışı şimdiye kadar gösteremediği yorumları yapılmaya devam ediyor.

REKTÖRÜ YAKINLARIDA SİLDİ!…

Rektörün yakın akrabası olan ve yine rektörün yakın akrabası olan üniversite vakfının Genel Koordinatörü olan Mehmet Sakar’ın kardeşi olan Ümüt Sakar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde yaşadığı hasta mağduriyeti, ihmal ve ilgisizlik nedeniyle çileden çıktı!

Sivas’ın Gemerek ilçesinde yaşayan Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın yakın akrabası, Vakıf Genel Koordinatörü Mehmet Sakar’ın kardeşi olan Ümüt Sakar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Rektör Alim Yıldız  hakkında “İnsan böyle adaletsiz bir sonuca imza atmaya ar eder Allah’tan korkar ama bunu Allah’a iman eden ondan korkan kullar yapar” ifadelerine yer vererek Alim Yıldız’ı sert bir dil ile eleştirdi ve “bu haksızlığa susmayacağım şimdiden söyleyim paylaşımları kaldırmam için araya hatır koymaya çalışanın anasını avradını s…..” ifadelerinde bulundu.

Ekte görüleceği üzere, Ümüt Sakar sosyal medya üzerinde yaşadığı hasta mağduriyeti ile ilgili bilgiler paylaşırken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne verdiği şikayet dilekçesini ve sonucu kamuoyuna açık hesabında paylaştı.

Mağdur bebeğin babası Ümüt Sakar; çocuğumun Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Çocuk acilinde ihmal ve ilgisizlik yüzünden ciğerlerinın patladığını ifade ederken, Rektör Alim Yıldız imzalı resmi yazıda görüleceği üzere, sorumlu doktorlar hakkında soruşturmanın açılmasına gerek olmadığı kanaatine varılmıştır.

Rektörün akrabası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın tamamında “Kader ve kazanın allahtan geldiğine iman ederim. Çocuğumun 6 ay önce ihmal ve ilgisizlik yüzünden ciğerleri patladı. Çocugumun durumuna ihmali ile sebep olan doktordan şikayetçi oldum. Şikayet dilekçesi vermeye gittiğimde yakın akrabam olan. Cumhuriyet üniversitesi rektörü Alim Yıldız sözlü olarak suçluların cezasını çekmesi gerektiğini takipçisi olacağını söyledi. Ama gelinen sürede hastanenin ve doktorlarının ihmali olmadığını bildirdiler. Alim Yıldız insan böyle adaletsiz bir sonuca imza atmaya ar eder Allah’tan korkar ama bunu Allah’a iman eden ondan korkan kullar yapar. Yapılan bu haksızlığa susmayacağım şimdiden söyleyim paylaşımları kaldırmam için arayan, hatır koymaya çalışanın anasını avradını s…..” duygu, düşüncelerine ve ifadelere yer verdi.

Sivas Kamuoyu’nda Cumhuriyet Üniversitesi’nin vitrini ve  Vatandaşa açılan kapısı,görünen yüzü konumunda bulunan Hastanesinde ard arda kaç gündür yaşanan olumsuzluklar Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın olası 2. dönem Rektörlüğünü tam anlamıyla yok ettiği, yaşanan bu ve benzeri hasta mağduriyetleri,ilgisizliği takip eden ihmaller zinciri nedeniyle artık atanmasının tekrar mümkün olmadığı,  yeni atanacak rektörün Sivas’a ve Üniversiteye hayırlı hizmetlere imza atması temennileri dile getiriliyor.

AdminAdmin