Gündem
Giriş Tarihi : 14-01-2020 04:59

Cemevlerine resmen ibadethane statüsü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, AKP ve MHP’li üyelerin ret oylarına rağmen cemevlerinin imar planlarında ibadethane sayılmasına karar verdi.

Cemevlerine resmen ibadethane statüsü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılı Ocak ayı birinci toplantısı yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin imar planlarında ibadethane sayılması için geçtiğimiz ay çalışma başlattı. Öneri, aralık ayı meclis toplantısında hukuk ve imar komisyonlarına sevk edildi.

AKP’nin her iki komisyonda bu öneriyi reddetmesine rağmen öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondan geçerek dünkü meclis toplantısına gündeme alındı.

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ: BAKANLIKTAN GÖRÜŞ ALALIM

Cumhuriyet’ten Muhammed Özmen’in haberine göre; AK Parti grubu, belediye meclisinde cemevlerine statü tanınmasının plan tekniğine ve yönetmeliğe uygun olmadığını savundu.

AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal, oylamaya karşı çıkarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak kararlarımızı alırken hukuku ön planda tutmalıyız. Meclis olarak yasaların ve hukukun bize çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmek zorundayız. Bunu kabul etmemiz halinde yarın başka sorunların da doğmasına sebep verebiliriz. Önerge gündemde kalsın, bakanlıktan görüş soralım. Gelin bütün Meclis olarak bunu detaylıca tartışalım. Popülist siyasetle adım atmamız ve sonuç almamız zor.” diyerek konunun komisyona iade edilmesi talep etti.

SOYER, ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP sıralarından itirazı reddederek, “Ben değil bir ay bir dakika daha hak olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız da demişti ‘Kanunilik her zaman hukukiliğe eşit değildir’. Ben de böyle düşünüyorum. Bizim asıl temelimiz, hukukiliğin de temeli olan kamu vicdanıdır. Kamu vicdanının gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Ben bunu bozacak herhangi bir kamu otoritesinin olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Cemevlerinin imar planlarında ibadethane sayılması, oylamada AKP ve MHP’li üyelerin ret oylarına rağmen kabul edildi.

AdminAdmin