Sağlık
Giriş Tarihi : 10-01-2020 14:38

O ilde 'kırmızı alarm'...

Muş merkezi ve köylerinde ortaya çıkan grip salgını sonrası devlet ve özel hastanelerin tamamen dolduğu, bir çok yurttaşın hastanelerde yer bulamadığı ortaya çıktı. Sırrı Sakık çocuk ölümlerinin olduğunu iddia etti.

O ilde 'kırmızı alarm'...

Muş merkez ve köylerinde yaşanan grip salgını nedeniyle devlet ve özel hastaneler hastalarla dolup taşarken, hastanelerde yatacak yer kalmadığı öğrenildi. Hastalıktan dolayı ölümlerin olduğu iddiası ise hastanelere başvuru sayısını arttırdı. Yaşanan ölüm ölüm iddiaları ise, şu ana kadar resmi makamlarca doğrulanmadı. Valilik kararı ile Muş’ta okullar bugün tatil edilirken, Valilik, bu tatil kararının, “buzlanma ve don beklentisi” nedeniyle alındığını açıkladı. Valilik kararında, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Ferit Demir'in haberine göre Muş’ta bulunan HDP eski Muş milletvekili Sırrı Sakık ise, dün gece sosyal medya hesabından “Bugün Muş’a geldim ve her ev bir revire dönüşmüş. Ciddi bir salgın var. Hastaneler hastalara yetişemiyor. Salgından dolayı yarın okullar tatil. Hayatını kaybeden cocuklar var. Sağlık Bakanlığı acilen bu yoksul-yoksun şehirle ilgilenmelidir” mesajını paylaştı.
 
Konu hakkında Tarafsız Haber Ajansı'na bilgi veren Sakık, Valiliğin okulların tatil edilmesi kararını değerlendirirken, “Bugün Muş’ta bahar havası var. Don ve soğuk tehlikesi yoktur. Bu tatil kararının salgın hastalık nedeniyle verildiğini düşünüyorum. Muş’taki her ev ve hastaneler hastalarla dolup taşmış. Muş zaten sağlık konusunda dezavantajlı bir kent. Yatak kapasitesi az, doktor yok. Ölüm iddiaları var, ama bunları teyit için yetkililere ulaşmak çok zor”dedi.
 
Muş’ta görev yapan ve adını vermek istemeyen bir doktor da, her yıl olduğu gibi kentte üst solunum yolları şikayeti ile ciddi bir hasta artışı olduğunu ifade ederek, “Bütün Türkiye’de olduğu gibi burada da bir salgın söz konusu. Ancak, bu yıl bu oran daha fazla arttı. Salgın nedeniyle bazı ölümlerin yaşandığı iddia ediliyor ancak bu şu ana kadar tespit edilmiş bir durum değil. Ama hem devlet, hem de özel hastanede yatacak yer kalmamış” şeklinde konuştu.

'HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUKLAR VAR'

Sakık, Twitter hesabından İletişim Fakültesi öğrencisi Büşra Yel'in, "Muş'ta menenjit salgını var. Valilik geçenlerde öyle birşeyin söz konusu olmadığını mevsimsel değişiklikten dolayı gribal enfeksiyon olduğuna dair açıklama yaptı. Bu hastalıktan dolayı ölenler var. Hastane ve doktorlar yetersiz. Herhangi bir önlem söz konusu değil" tweetini alıntılayarak şu açıklamayı yaptı:

Bugün Muş’a geldim ve her ev bir revire dönüşmüş. Ciddi bir salgın var. Hastaneler hastalara yetişemiyor. Salgından dolayı yarın okullar tatil. Hayatını kaybeden çocuklar var. Sağlık bakanlığı acilen bu yoksul-yoksun şehirlerle  ilgilenmelidir.

AdminAdmin