Sivas
Giriş Tarihi : 10-01-2020 06:22

Başkan Hakan Demirgil'in, 10 Ocak Gazeteciler günü mesajı...

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hakan Demirgil'in, 10 Ocak Gazeteciler günü mesajı...

Başkan Demirgil'in mesajı şöyle:

"Basın ve gazeteciler gelişmiş demokrasinin en önemli organlarındandır. Gazeteciler haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli pay sahibidirler. Gazeteciler, yasalara ve evrensel etik kurallara uygun olarak halkın haber alma hakkının yerine getirilmesine hizmet ederek ve kamuoyu adına denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine katkı sağlarlar.

 

Gazeteciler savaş koşullarında, doğal afetlerde ve her türlü zor şart altında görevlerini yapmaya ve haberlerini halka ulaştırmaya çalışmaktadırlar. Gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirmesi gazetecilik mesleğinin kalitesinin artırılmasını, mesleğin özendirilmesini ve yeni gazetecilerin yetişmesini sağlayacaktır. Gazeteciliğin mesleki kural ve etik ilkelerinin kökleştirilmesi de bu mesleğin saygınlığının artırılmasına katkı sunacaktır.

Günümüzde medya organları çeşitlenmiş, internet medyasından, elektronik medyaya kadar geniş bir yelpazeye kavuşmuştur. Bu nedenle, gazetecilerin de çalışma alanları genişlemiştir. Bu hız içerisinde gazetecilik dünyanın en dinamik mesleklerinden biri haline gelmiştir.

Hayattan haberdar olmamızı sağlayan gazetecilerin ve özellikle yerel basının çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda herkesin duyarlı olması gerektiği inancındayım.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle ilimizin ve değerlerinin gelişmesine, tanınmasına katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle birlikte yol alan tüm basın mensuplarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimiz gazetecilerinden Adem YAVUZ ve İsmail GÜNEŞ başta olmak üzere görevini yaparken hayatlarını kaybeden tüm basın çalışanlarını rahmetle anıyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AdminAdmin