Sivas
Giriş Tarihi : 10-01-2020 06:13

Sezerer: “Gazeteciler gün geçtikçe zor şartlar altında çalışıyorlar”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Hakan Sezerer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 59. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Gazetecilerin gün geçtikçe ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirten Hakan Sezerer; "Yerel ve Ulusal basında çalışan gazeteciler gün geçtikçe zor şartlar altında çalışıyorlar. Gün içerisindeki gelişen olayları yeni teknolojiyle birlikte topluma en hızlı şekilde haberlerini ulaştırma gayreti içerisinde bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler." dedi.

Sezerer: “Gazeteciler gün geçtikçe zor şartlar altında çalışıyorlar”

Yerel Basının gün geçtikçe küçüldüğü ve çalışan sayısının azaldığına değinen Sezerer;  "Türkiye'de ki ekonominin daralmasından dolayı yerel basınımız zor günler geçiriyor. Gün geçmiyor ki; uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren bir gazete kapanmasın. Her gazetenin kapanması ile birlikte bir çok basın mensubu arkadaşımız işsiz kalıyor. Basın sektörünün küçülmesi halkın doğru habere ulaşmasını da azaltıyor. Özellikle yerel haberler halkımızın yaşadığı yerden haber almasını en büyük haber kaynağı. Kapan her basın kuruluşuyla da yerel haberlerin değersiz hale gelmesine neden oluyor." dedi.

TGF Denetim Kurulu Başkanı Sezerer; "Demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde basın mensuplarının ciddi bir sorumluluğu bulunmaktadır. İletişim teknolojilerinin gün geçtikçe geliştiği, değiştiği ve çeşitlendiği günümüzde, hızlı haber alma özgürlüğünün gelişmesinin yanında ne yazık ki sosyal medyada ki çeşitli bilgi kirliliklerinin yaşandığı da görmekteyiz. Bilgi kirliğinin önüne geçmek adına biz basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır.

Diğer yandan, milletlerin algı savaşlarının yaşandığı günümüzde, basın veya medya çalışanlarımızın mesleklerini icra ederken halkımızın hassasiyetlerini ve Türkiye'nin durumunu göz önünde bulundurmaya özen gösteriyoruz. Bazı karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları büyük önem arz etmektedir. Evrensellik ve tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde, ülkesinin menfaatlerini göz ardı etmeden yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan, başta Sivas'ın ve ülkemizin daha çok tanıtılmaya ihtiyacı olan en önemlisi halkımızın talep ve beklentilerini doğru bir şekilde yansıtarak kamusal bir görevi yerine getiren basın çalışanlarına bu özverileri için teşekkür ediyorum."

Başkan Sezerer; "Bir fotoğraf karesini çekmek için saatlerce en doğru zamanı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım." dedi.

AdminAdmin