Sivas
Giriş Tarihi : 02-01-2020 14:06

Köksal: “2019 yılı esnafımız açısından durgun geçti”

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 2019 yılının esnaf ve sanatkâr açısından durgun geçtiğini söyledi

Köksal: “2019 yılı esnafımız açısından durgun geçti”

 

Acısıyla tatlısıyla, sorun ve sıkıntılarıyla 2019 yılını geride bıraktıklarını İfade eden Sesob Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarlar açısından 2019  yılının iyi geçmediğini, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir yıl olduğun belirtti.. 

Piyasada yaşanan sıkıntılardan esnaf ve sanatkarların da çok etkilendiğini buna rağmen ayakta kalabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Sesob Başkanı Köksal, “Piyasada yaşanan gelişmeler elbette esnaf ve sanatkarlarımızı da etkilemiştir. Hükümetin destekleri de yeterli olmamıştır. Kamu kurumlarının kiracısı olan esnaflarımızın dükkan kiralarının artırılmaması yönünde girişimlerde bulunduk.  İlimizde Sivas Kongresinin 100. Yılı etkinlikleri yapılmıştır. Bu etkinliklerde gerek ilimizden gerekse de şehır dışından çok sayıda katılımın olması , Sivas piyasasını da hareketlendirmiş ve esnafımıza da bir nebze olsun destek olmuştur. Ayrıca Belediye meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda ilan reklam vergileri, eğlence vergisi ve birçok vergi kaleminde artışa gitmemesi, kiralar ve gelirler konusunda hassas davranması esnafımızı da sevindirmiştir. Esnaf ve Sanatkarlarımıza sağladıkları katkı ve destekleri için valimiz sayın Salih Aylan ve Belediye Başkanımız sayın Hilmi Biline teşekkür ediyoruz” dedi.

FAİZ İNDİRİMİNDEN MENNUN OLDUK

Esnaf ve sanatkarların kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştığını, vergi, sigorta , dükkan kirasını ödeyerek ticaret yapmaya gayret gösterdiğini vurgulayan Sesob Başkanı Köksal, “Ülke ekonomisinde yaşanan gelişmeler ve piyasadaki daralma elbette esnafımızı etkilemiştir. Esnaflarımız girdi maliyetlerinin artması ve piyasadaki yaşanan gelişmeler nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden kredi çekerek sıkıntılarını gidermeye çalışmıştır. Kooperatif aracılığı ile verilen kredilerde faiz oranın yüzde 8’den 6’ya  düşürülmesi, ödemelerin 4 yıldan 5 yıla çıkarılması  ve Halk Bankasının almış olduğu kesintinin yüzde 2’den 1 e düşürülmesi esnafımıza destek olmuştur. Esnaf ve sanatkarlarımız kredi faizlerinin düşürülmesi ile biraz rahatlamıştır ”ifadelerine yer verdi.

 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak 2019 yılında 5362 sayılı kanunun vermiş olduğu sorumluluklar çerçevesinde mevzuata uygun hizmet ve faaliyetler yaptıklarını dile getiren Köksal, odaların ve üyelerin yerel ve yasal sorunlarının çözümü için de gayret gösterdiklerini , esnafların sorunlarının çözümü için başta bakanlıklar, milletvekilleri , TESK ve yerel yöneticilerle her zaman işbirliği içerisinde olduklarını kaydetti.

2020 YILINDAN UMUTLUYUZ

2019 yılının zor geçtiğini , esnafın piyasada yaşanan gelişmelerden çok etkilendiğini kaydeden Sesob Başkanı Beşir Köksal, 2020 yılından umutlu olduklarını ifade ederek,  2020 yılının milletimize, esnaf ve sanatkarlarımıza, ülkemiz ve tüm dünyaya barış, kardeşlik, mutluluk, huzur  ve sağlık getirmesini temenni etti.

AdminAdmin