Gündem
Giriş Tarihi : 29-11-2019 03:56

Evi işaretlenen Alevi aileye destek ziyareti

İzmir’de evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılan aileyi ziyaret eden Aleviler, devletin bu sorunu çözmesi gerektiğini belirtti.

Evi işaretlenen Alevi aileye destek ziyareti

 

 

İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulmasına tepkiler devam ederken, Şenal ailesine Aleviler destek ziyaretinde bulunuyor.

Baba Mansur Ocağı dedesi Hamza Takmaz, Sinemilli Ocağı dedesi Süleyman Deprem ve Alevi aktivist Elif Bakır evi Şenal aileyi ziyaret etti.

“TEDİRGİNLİK YAŞIYORUZ”

Evi işaretlenen Güllü Kubilay, evini işaretleyenleri lanetleyerek, “Bizi vura vura bitiremeyecekler. Her zaman ayaktayız biz” dedi. Kubilay, yapılanlardan dolayı tedirginlik yaşadıklarını da belirtti, ziyaretlerin kendilerine güç verdiğini söyledi.

“KAPI İŞARETLEMELERİ DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI”

Kureyşan Ocağı dedelerinden Hamza Takmaz ise, Alevilere yönelik daha öncede taciz ve tehdit içerikli yazılımların olduğunu hatırlatarak , devletin önlem alması gerektiğini vurguladı.

Sinemilli Ocağı evlatlarından Süleyman Deprem de, Alevilerin kimsenin malında gözün olmadığını kaydetti.  Deprem, “Bizler sokağa çıkmak istemiyoruz. Bizler bize bu kötülüğü yapanlara aynı kötülükle cevap vermek istemiyoruz” dedi.

Deprem, ailenin yanında olduklarını belirtti.

Eren Şenal ise Alevi kurumlarının desteğinin kendilerine moral verdiğini ifade etti.

Öte ayndan Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz, Narlıdere Cemevi Başkanı Mustafa Aslan ve Buca Cemevi Başkanı Hüseyin Gökçe de aileye ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“ALEVİ KURUMLARI OLARAK BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Bunun ne ilk nede son olacağını söyleyen Elif Bakır  “Bu sistem böyle yürüdükçe , Aleviler ikinci vatandaş olduğu sürece, bizler hep dışlanacağız” dedi. Bakır, Alevi kurumları olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. (Pir Haber Ajansı)

AdminAdmin