Politika
Giriş Tarihi : 27-11-2019 14:24

AKP'yi sarsacak bomba iddia...

Ahmet Davutoğlu'nun kurmayı Ahmet Davutoğlu'nun partisinin kurulmasıyla AKP'nin yönetiminden geçişler olacağını ileri sürdü. 'AKP yöneticileri Davutoğlu'nun partisine katılacak' iddiasında bulundu.

AKP'yi sarsacak bomba iddia...

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Aralık ayında partisini kurmasıyla birlikte AKP’nin yönetim kadrolarından katılımların olacağı iddia edildi.

Davutoğlu partisinin tabelasını asmak için hazırlık yapıyor.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre; Davutoğlu’nun kurmayı, “Gerek geçmiş dönemde görev yapmış milletvekili veya il başkanı gerekse bugün görev yapan halihazırda il ve ilçeler de yönetim kurulu üyeleri, il, ilçe başkanları gerçekten AK Parti’nin bugünkü durumundan rahatsızlıkları var, ayrılıyorlar ve bizlerle beraber yol yürümek istiyorlarsa bizim kapımız herkese açık” dedi.

PARTİNİN KURULMASIYLA BİRLİKTE GEÇİŞLERİN OLACAĞI İFADE EDİLİYOR

Davutoğlu’na yakın kaynak, “Biz resmi tüzel kişiliğe kavuştuktan sonra bu harekete ciddi anlamda AK Parti’nin yönetim kadrosundan geçişlerin olacağını düşünüyorum, istifaların olacağını düşünüyorum gerek illerde gerek ilçelerde ve hatta belediye meclis üyelerinde bu rahatsızlıklarını dile getiren ve yeni partiyle yol yürümek isteyenlerin olacağını düşünüyorum” dedi.

“İSTİFA ETTİRİLEN İL BAŞKANLARI FARKLI GÖREVLERLE TUTULMAK İSTENİYOR” İDDİASI

Bu arada AKP'de istifası istenen il başkanlarının “farklı görevle tutulmak” istendiği belirtilyor. “Hem birtakım gerekçelerle il başkanını istifa ettiriyorlar hem de aynı kişinin toplum nezdinde bir karşılığının olduğu düşünülerek o kişinin kaybedilmemesi gerektiği kanaatiyle farklı görevler teklif ediliyor” iddiası kulislerde konuşuluyor.

AdminAdmin