Gündem
Giriş Tarihi : 11-11-2019 16:56

Erdoğan ABD'ye gitmeden önce ikinci mektup skandalı iddiası...

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a skandal bir mektup daha yolladığı ve Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunduğu iddia edildi. Erdoğan 13 Kasım'da ABD'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklamıştı

Erdoğan ABD'ye gitmeden önce ikinci mektup skandalı iddiası...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a skandal bir mektup daha yolladığı iddia edildi.

Yeniçağ'dan Serkan Talan'ın haberine göre; Trump mektubunda, Türkiye’nin S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmemesi durumunda yaptırım uygulayacaklarını belirtti. Ayrıca mektubunda, Türkiye’nin aldığı S-400’leri aktif hale getirmemeyi kabul etmesi durumunda F-35 projesine yeniden dahil edilebileceğine de yer verdi. 

Middle East Eye adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı’na yakın kaynaklar, Trump’ın yeni mektubunun Erdoğan’ı ikna etmediğini ve Erdoğan’ın S-400’ler konusunda ısrarcı olduğunu belirtiyor.

ERDOĞAN’DAN TRUMP’A KARŞI MEKTUP

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Trump’ın söz konusu mektubuna yanıt vererek, ABD ile S-400 konusunu ön şartlara bağlı olarak görüşmeyeceğini söyledi. Erdoğan, ayrıca S-400’lerin ve F-35’lerin Türkiye’nin savunmasını birlikte güçlendireceğini belirterek, ABD ile ortak komisyon önerisini yineledi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump ile 13 Kasım’da Washington’da görüşeceğini açıklamıştı. Erdoğan’ın ABD’ye gidip gitmeyeceği bir süre belirsizliğini korumuştu.

TRUMP’IN SKANDAL MEKTUBU BÜYÜK TARTIŞMA YARATMIŞTI

ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 Ekim tarihinde gönderdiği ortaya çıkan mektupta skandal ifadeler yer alıyordu. Trump, Erdoğan’a hitaben, “Erdoğan’a hitaben "Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türk ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

AdminAdmin