Gündem
Giriş Tarihi : 11-11-2019 00:49

ABD’den skandal yaptırım açıklaması!

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğu belirtildi.

 ABD’den skandal yaptırım açıklaması!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’lere değinen O’Brien, ABD Kongresi’nin S-400’lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduklarını belirtti. Bu konunun Washington ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ABD Başkanı Donald Trump tarafından da söyleneceğini vurgulayan O'Brien, “Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemlerini almasından büyük bir memnuniyetsizlik duyduk” dedi.

“ERDOĞAN’A DA SÖYLENECEK”

 

Yaptırımların ezici bir çoğunlukla Kongre’den geçeceğini ifade eden O'Brien, “Eğer Türkiye S-400'lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre'den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça söylemiştik. NATO'da S-400'lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin