Gündem
Giriş Tarihi : 09-11-2019 23:30

İstanbul ve Ankara'da 10 Kasım programları

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yıl dönümünde İstanbul ve Ankara'da siyasilerin de katılımıyla anılacak

İstanbul ve Ankara'da 10 Kasım programları

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yıl dönümünde anılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı saat 9'u 5 geçe Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’nda son nefesini verdiği yatağının başında hazır bulunarak resmi anma törenine katılacak.

Yerel seçimlerde AKP’den CHP yönetimine geçen İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri de ilk 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ü mevlit okutarak anacak.

İstanbul’daki program

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu’nun 10 Kasım programını duyurdu. Beşiktaş’ın dört bir yanı Mustafa Kemal Atatürk görselleri ile donatılırken #9u5geçeDolmabahçede etiketi ile vatandaşlar Dolmabahçe’ye davet edildi.

İBB’den yapılan açıklamada, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstanbul’un manevi atmosferini ayakta tutan iki önemli mekanda anacak. Başkan İmamoğlu, Taksim Meydanı’ndaki resmi törenin ardından Eyüp Sultan Cami’nde Mevlid-i Şerif okutacak, Karacaahmet Sultan Cemevi’nde lokma dağıtacak” denildi.

İBB, Eyüpsultan Camii'nde düzenleyeceğini açıkladığı Mevlid-i Şerif programını Dolmabahçe Camii'nde İstanbul Valiliği ile birlikte gerçekleştirecek. Anma törenlerinin ardından İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Müftülüğü, birlikte Mevlid-i Şerif okutacaklar.

Tüm gün boyu Beşiktaş’tan Dolmabahçe’ye uzanan ağaçlı yol boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden özel dinletiler gerçekleşecek. Beşiktaş Barbaros meydanı ve Dolmabahçe’de kurulacak dev platformlarda, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu TRT ile birlikte Beşiktaş Belediyesi arşivinden özel Atatürk görüntüleri yayınlanacak.

Akşam saatlerindeyse Barbaros Meydanı’nda 10 Kasım’a özel ışık hüzmesi tüm gece boyunca Beşiktaş’tan İstanbul’u aydınlatacak. Gün boyu sürecek etkinliklere Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katılacak.

Lokma ve şerbet dağıtılacak

İmamoğlu’nun İstanbul’daki devlet törenlerinin yapılacağı Dolmabahçe Sarayı ve Taksim Meydanı’ndaki anma törenlerinden Taksim Meydanı’ndaki törene katılacağı da belirtilirken, törenin ardından Üsküdar’daki Karacaahmet Sultan Cemevi’ni ziyaret edeceği burada da Atatürk için lokma ile şerbet dağıttıracağı belirtildi.

Ankara’daki program

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı da 10 Kasım’da mevlit okutacağını duyurdu. ABB resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Büyükşehir Belediyemiz, vefatının 81. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için ikindi namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutacaktır"

AdminAdmin