Sivas
Giriş Tarihi : 07-11-2019 01:29

İmranlıya taşıma seçmen iddiasıyla operasyon mı?

Sivas’ın İmranlı ilçesine İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

İmranlıya taşıma seçmen iddiasıyla operasyon mı?

Sivas’ın İmranlı ilçesine 31 Mart seçimleri sonucu 8 oy farkla Belediye Başkanı olarak seçilen Murat Açıl’ın İl ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak gösterimesi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir inceleme başlatıldığı iddia ediliyor.

İl ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak gösterilen Belediye Başkanı Murat Açıl’ın  ikamet adresi olarak bilinen dairede dahi birlikte farklı kişilerin, ailenin ikamet adresi olarak gösterildiği, oturduğu bazı siyasi partilerin resmi kayıtlarından görülmesi üzerine harekete geçildiği öne sürüldü. . Murat Açıl’ın ikamet adresinde 20’den fazla kişinin adresi olarak gösterildiği yüksek sesle dillendiriliyor.


Gazetemizin resmi kaynaklara ulaşılamadığı aşikar iken, teyide muhtaç bilgilere göre, Murat Açıl’a oy vermek üzere, İmranlı’ya 31 Mart seçimleri öncesi İl ve ilçe dışından 100’ün üzerinde kişinin ikamet kaydının taşındığı iddialar arasında.

Durumun duyulması sonrası, birçok duyarlı CHP seçmeni tarafından konu hakkında büyük rahatsızlık duygulduğu ifade ederken, devletimiz yetkili organlarının hakerete geçmesi gerektiğine vurgu yapıyor ve bu konun partiye büyük zarar verdiğini de ayrıca ifade ediyor.


İmranlı’da 2015 yerel seçimlerinde CHP’nin oyu 738 iken 2019 yerel seçimlerinde CHP’nın oyu 79 artarak 817 oldu.


AKPli Belediye Başkan adayı Murat Sevindik’ın 809 oy  alırken MHPli aday Necmi Vural’ın 459 oy almıştı.

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Uzm. Oğuz DEMİRKAYA sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulunurak;  Şunu bana bir açıklamasını yapabilecek varmı? Aynı dairede nasıl Murat Açıl 35 yıldır tanıdığım ve Sivas'ta evleri bulunan başka bir aile ile birlikte ikamet ettiği görünüyor? 8 oyla İmranlı Belediye başkanı olan Murat Açıl isimli zevat acaba taşıma seçmen ile mi bu seçimi kazandı diye de düşünmüyor değilim !? Yüce Devletimiz mutlaka daha iyisini bilir. Ben gördüğümün yanıtını arıyorum...” dedi.

 AYRINTILAR GELİYOR….

AdminAdmin