İstanbul
Giriş Tarihi : 06-11-2019 21:23

İstanbul'da 4 kardeşten toplu intihar...

İstanbul Fatih’teki evlerinde, toplu halde intihar ettikleri düşünülen 4 kardeşle ilgili sır perdesi aralanıyor. Sabah saatlerinde eve gelen BEDAŞ ekipleri evin elektriğini ödenmeyen borcu yüzünden kesti. 607,16 liralık fatura akıllara "Kardeşler maddi kriz yüzünden mi bunalıma girdi?" sorusunu getirdi. Mahalle bakkalı da "Maddi sıkıntıları vardı. Oya hanım alışveriş yapmaya geldiğinde bana maaşıma haciz konulduğunu söyledi” dedi. İşte kan donduran olayın detayları...

İstanbul'da 4 kardeşten toplu intihar...

Dehşet dolu hikaye dün gece saatlerinde başladı.

Fatih, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’nde bulunan evdeki tanıdıklarına ulaşamadığını belirten bir kişi Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, belirtilen adrese gitti.

4 KARDEŞİN CANSIZ BEDENİ İLE KARŞILAŞILDI

Söz konusu evin kapısında “Dikkat siyanür var. İçeri girmeyin. Polisi arayın” notuyla karşılaşan polis, AFAD ekiplerine haber verdi. Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından içeriye giren ekipler, kardeş oldukları öğrenilen Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) isimli 4 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı.

Kamuran Yetişkin 60 Oya Yetişkin ise 54 yaşındaydı.

EVDE YOĞUN KOKU TESPİT EDİLDİ

Olay Yeri İnceleme ekipleri yoğun kokunun bulunduğu evde inceleme başlattı. AFAD ve polis ekipleri giydikleri özel kıyafetlerle evde yaklaşık 2,5 saat inceleme yaptı. İncelemenin ardından cesetler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

Polisin ilk tespiti, 4 kardeşin çok sayıda antidepresan içerek intihar ettiği yönünde. Öte yandan sabıkası bulunmayan 4 kardeşten birinin sara hastası olduğu öğrenildi.


BEDAŞ ekipleri evin elektriğini kesti.

ELEKTRİKLERİ KESİLDİ!

Sabah saatlerinde ise dehşet evinin elektrikleri BEDAŞ ekipleri tarafından ‘ödenmeyen faturaları’ yüzünden kesildi.

Komşuları kardeşlerin maddi sıkıntı yaşadığını aktarırken BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) ekipleri eve gelerek, 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti. Olay hakkında açıklama yapan BEDAŞ, 4 kişinin hayatını kaybetmesinden ötürü büyük üzüntü duyduklarını, dairenin elektriğinin kesilmesinin "acı bir tesadüf" olduğunu, 3 adet ödenmemiş faturası bulunan aboneliğin olayda hayatını kaybedenler adına olmadığını ve elektriği kesen ekiplerin olaydan habersiz olduklarını belirtti. 

Açıklamada "Gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yeniden elektrik verilmiştir" dendi.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanındığını hatırlatan Boğaziçi Elektrik, akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi sürecinin başlatıldığını aktardı.

Açıklamada "Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır" denildi.

MAHALLE BAKKALI: MADDİ SIKINTILARI VARDI

Yetişkin kardeşleri en son gören bakkal Yusuf Deniz de cumartesi günü müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin'in kendisinden alışveriş yaptığını belirterek, “Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son Cumartesi günü akşam üzerin saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti.” dedi.


Mahalle Bakalı Yusuf Deniz Yetişkin kardeşler için “Maddi sıkıntı içindeydiler” dedi.

MAAŞINA HACİZ KONMUŞ!

Bakkal Deniz, “Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4'ü de bekardı. Yalnız maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, biri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi günü Oya'yı gördüm. Alışveriş yapmaya geldiğinde bana maaşıma haciz konulduğunu söyledi” dedi.

SİYANÜR İÇMİŞLER

Yoğun siyanür kokusu olan cesetlere yapılan ön otopside kardeşlerin, siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Kesin otopsi raporu daha sonra çıkacak olan kardeşlerin evinde, olay yeri inceleme ekiplerinin bulduğu su bardakları, siyanürü suya karıştırarak içtikleri ihtimalini ortaya çıkardı.

Öte yandan evde çok sayıda antideprasan da bulundu.

ANNE BABADAN BORÇ KALMIŞ

Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları öne sürüldü.

ARKADAŞLARI TEŞHİS ETTİ

Birinci dereceden akrabaları olmadığı ve tanıdıklarının Mersin’de yaşadığı ortaya çıkan kardeşlerin teşhislerini ise arkadaşları ile mahalle bakkalı yaptı.

Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan teşhiste Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde modelist olan ve canlı modellik yapan Oya Yetişkin ile ablası Kamuran Yetişkin'i, Oya'nın iş arkadaşı, Yaşar ve Cüneyt Yetişkin’i ise mahalle bakkalı teşhis etti.

BİRİ OBEZİTE DİĞERİ SARA HASTASIYDI

Kardeşlerden Cüneyt Yetişkin’in kuryelik yaptığı, Kamuran Yetişkin’in obezite, Yaşar Yetişkin’in ise sara hastası olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

AdminAdmin