Politika
Giriş Tarihi : 24-10-2019 01:20

'Trump'a gösterdiğiniz nezaketi kendi milletinize gösterin'

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ABD Başkanı Donald Trump hakkında çağrıda bulundu.

'Trump'a gösterdiğiniz nezaketi kendi milletinize gösterin'

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği skandal mektubu değerlendirirken, “Trump’a gösterdiğiniz nezaketi kendi milletinize gösterin, milletimiz sizi Trump karşısında asla yalnız bırakmaz ve size asla söz ettirmez” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, TV5’te ‘Buluşma Noktası ‘ programında Mehmet Ali Kayacı’nın sorularını yanıtladı.

“SEVGİLİ DOSTUM TRUMP’ DEMEYİ BIRAKIN ARTIK”

İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Bazen sitem ederim, Sayın Cumhurbaşkan’ına derim ki bizim devletimizin düşmanlarına kendi tabiriyle 30 bin TIR silah vermiş Trump, FETÖ’cülerle darbeye teşebbüs etmiş Trump, Mısır’da Sisi ile darbe yapmış Trump, İsrail’in arkasına sığınmış Trump, demokrasi getireceğim diye Suriye’nin canını okumuş Trump; ama bütün bunlar olup biterken ‘sevgili dostumuz Trump’...

Trump’a gösterdiğiniz nezaketi kendi milletinize gösterin, milletimiz sizi Trump karşısında asla yalnız bırakmaz ve size asla söz ettirmez.

“TÜRKİYE DÜNYA’NIN 17. EKONOMİSİ AMA...”

Ağıralioğlu, “ Şu anda çala çala, yiye yiye, talan ederek bunca senedir bitiremediğimiz bu ülke, bu hali ile dünyanın en büyük 17. Ekonomisi. ialelerimiz düzgün yapılamaz hale geldi. Maliyetler doğru hesaplanamaz oldu. Hazine garantisi verilen işlerle hazine delik deşik oldu. israf şatafat aldı başını büyüdü, rüşvet neredeyse kurumsallaştı. Her gün bir yerlerden Rüşvet haberleri geliyor.

Yine de bunlara rağmen Türkiye, dünyanın 17. Ekonomisi. Demek isterim ki, doğru yatırımlar, doğru kaynaklar yönetilebilse, kaynaklardan elde edilen gelirler doğru bir şekilde işlenebilse, insanların alın teriyle liyakat buluşturulabilse, üretimin önü açılabilse (yurt dışından) Sayın Erdoğan’a kimse parmak sallayamaz.

“'TÜİK MARKET AÇSIN’ DEMEYE BAŞLADI MİLLET”

Ama şimdi herkes biliyor ki, sizin paraya ihtiyacınız var. Hazine güç durumda. Faizi indiremiyorsunuz, enflasyonu talimat ile düşürmeye çalışıyorsunuz. TÜİK verilerine müdahale etmeden enflasyon düşmüyor, düşüremiyorsunuz. ‘TÜİK market açsın’ demeye başladı millet. ‘Bu rakamlar nerede bulunuyorsa, TÜİK market işine girsin o zaman’. Güçlü olursanız cümle kurmaya ihtiyacınız yok.”

AdminAdmin