Politika
Giriş Tarihi : 23-10-2019 16:32

'Nöbetçi bakan uygulaması ülkeyi getirdiğiniz acınası durumun itirafı'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanvekili Levent Gök ve CHP Niğde Milletevkili Ömer Fethi Gürer "Nöbetçi bakan uygulaması"na tepki gösterdi. Özel, 'Nöbetçi bakan uygulaması ülkeyi getirdiğiniz acınası durumun itirafı' dedi.

'Nöbetçi bakan uygulaması ülkeyi getirdiğiniz acınası durumun itirafı'

TBMM Başkan Vekili Levent Gök AKP iktidarının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yama yaptığı "Nöbetçi bakan uygulaması" için "Milletvekillerinin iş, tayin gibi taleplerini iletmek için TBMM de bakanlara oda tahsis etmek son derece hatalıdır. Asıl olan Meclis’e karşı sorumlu yürütmeyi yeniden tesis etmek,Meclis görüşmelerine katılımını sağlamaktır." dedi

'Nöbetçi bakan uygulaması ülkeyi getirdiğiniz acınası durumun itirafı' diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şu açıklamaları yaptı:

Nöbetçi bakan uygulaması ülkeyi getirdiğiniz acınası durumun itirafı, kabulü ve Parlamentoya bir ayıp olarak yaşatılmasıdır. 

Bu sistem vekillerin vicdanına, kalbine ve aklına ihtiyaç duymuyor, sadece parmaklarınıza ihtiyaç duyuyor, hep birlikte aynı oyu kullanın diye.

Özel'in Meclis'te yaptığı açıklama şu şekilde:

Ömer Fethi Gürer Genel Kurula Katılmayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un meclisteki varlığını işaret ederek, “Keşke ucube anayasa değişikliğini yapmasaydınız, bir odaya bakanı oturtmak yerine Meclis Genel Kurulunda olsaydı da sorunları yüzüne bakarak dile getirseydik” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “nöbetçi bakan” uygulaması ile TBMM’ye gelen ama genel kurul çalışmalarına katılmayan Milli Eğitim Bakanını eleştirdi. Gürer, ucube Anayasa değişikliği ile Bakanın meclise gelip genel kurula katılmamasının AKP eli ile ortadan kaldırıldığına dikkat çekti. Gürer “ ‘Nöbetçi Bakan’ uygulaması ile verilen bir odada görev yapan ancak Anayasa değişikliği nedeni ile meclis genel kuruluna katılamayan ilk Bakan da MEB Bakanı oldu” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda söz alarak; öğrenci affı bekleyen, KYK borcu nedeniyle mağdur olan mezunlar, atanamayan öğretmenler, atanamayan rehabilitasyon öğretmenleri ve atanamayan engelli öğretmenleri gündeme getirdi.

“KYK BORÇLARINI ÖTELEYİN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüz binlerce gencin banka hesaplarına e-haciz yoluyla kısıtlama getirilmesine tepki göstererek TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu Kanun Tekliflerinin yasalaşması çağrısında bulundu. Gürer, “Üniversiteden mezun olmuş KYK'ya borcu olanlar asgari ücretle zor iş bulmaktadır.  En az 3 yıl kredi borçları ötelenmeli ve borç faizleri silinmelidir. Bu konudaki Kanun Teklifim beklemektedir. Bugün Milli Eğitim Bakanı Meclisteymiş, ama burada değil.. Keşke ucube anayasa değişikliğini yapmasaydınız, bir odaya bakanı oturtmak yerine Meclis Genel Kurulunda olsaydı da sorunları yüzüne bakarak dile getirseydik” dedi.

“ÖĞRENCİ AFFI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversite okurken farklı nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler için öğrenci affının bir an önce çıkarılması gerektiğini belirterek, “Öğrenci affı için Kanun Teklifimiz Meclis Başkanlığında beklemektedir. 2014 yılından beri öğrenci affı çıkarılmadı. Disiplin cezası olan, pişmanlık duyan, ön lisans, lisans, lisansüstü, doktora ve kendi isteğiyle ilişiği kesilenler için dahi af çıkarılmalıdır” dedi. 

“ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİMİZİN DERDİNİ KİME ANLATACAĞIZ?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurula Katılmayan Milli Eğitim Bakanına da tepkisini dile getirdi. Bugün Milli Eğitim Bakanı Meclisteymiş, ama burada değil.. Keşke ucube anayasa değişikliğini yapmasaydınız, bir odaya bakanı oturtmak yerine Bakan, Meclis Genel Kurulunda olsaydı da sorunları yüzüne bakarak dile getirseydik.. Atanamayan öğretmenlerin, sözleşmeli öğretmenlerin, durumunu yüzüne karşı sorsaydık. Atanamayan 400 bin öğretmenlerin durumu, rehabilitasyon öğretmenlerin durumu, atanamayan engelli öğretmenlerimizin durumu ne olacak? Sorabilseydik” dedi.

AdminAdmin