Gündem
Giriş Tarihi : 23-10-2019 08:28

MSB: Bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır

Barış Pınarı Harekâtı'nda 120 saatlik ateşkes süresi sona erdi

MSB: Bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır

Türkiye ve ABD heyetleri arasında 17 Ekim’de varılan anlaşma sonucu, YPG’ye Barış Pınarı Harekâtı’nın gerçekleştirileceği bölgelerden çekilmek için tanınan 120 saatlik süre 22 Ekim 22.00 itibarıyla sona erdi.

Milli Savunma Bakanlığı, "Mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır" açıklamasını yaptı.

Açıklamada şunlar denildi:

"-17 Ekim 2019 tarihinde Fırat’ın doğusuna ilişkin Türkiye ile ABD arasında mutabakata varılmış; bu kapsamda, Barış Pınarı Harekâtı’na (BPH) 120 saat ara verilmiş ve bugüne kadar tarafımızdan mutabakata varılan hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

-Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir.

-22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de Sayın Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında yarından itibaren RF ile müşterek çalışmalara başlanacaktır.

-BPH alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 km. dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekât alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır.

AdminAdmin