Gündem
Giriş Tarihi : 21-10-2019 12:20

Erdoğan: Foruma gelmekten vazgeçenler terör örgütlerine destek veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da küreselleşme forumunda konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Erdoğan: Foruma gelmekten vazgeçenler terör örgütlerine destek veriyor

Gündem

Erdoğan: Foruma gelmekten vazgeçenler terör örgütlerine destek veriyor

 

erdoğan

 

 

 

 

21 Ekim 2019 12:03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da küreselleşme forumunda konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

 

"Demokrasinin ve adaletin tesisi dünyadaki farklı sesleri bir araya getirmekten geçiyor. TRT World programına katılacaklarını açıklamasına rağmen  Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin terör örgütüne destek verdiklerini düşünüyorum. Eğer karşıysan buraya gelirsin belgeleri ile ortaya koyarsın.

Ülkemiz gelişmelerin merkezine yerleşiyor. Türkiye’nin Anadolu’daki varlığı ve etkisi çok eskiye dayanıyor. 1071 Malazgirt Zaferi’ni esas alırsak bin yıl olacak.

Biz sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödemiş, hala da ödemeye devam eden bir milletiz. Türkiye’yle ilgili değerlendirmelerin oryantalist  kalıplardan ziyade, işte bu derin tarihi perspektif içinde yapılması gerektiğine inanıyorum.

Aksi takdirde sürekli yanlış hesaplar içine girilmesi kaçınılmazdır.

Bu yanlış hesapları, milletimizin çelikten iradesi, devletimizin çoğu defa görülmek ve kabul edilmek istenmeyen gücüyle bozmak zorunda kalıyoruz.

Suriye ve Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşadığımız gelişmeler, yanlış hesapların bozulmaya mahkûm olduğunun güncel birer örneğidir.

Burada yanlış anlamalara mahal vermemek bakımından bir kez daha altını çizerek ifade etmekte fayda görüyorum.

Türkiye’nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir toplumun özgürlüğünde veya çıkarlarında gözü yoktur.

Böyle bir ithamı, kendimize yapılmış en büyük hakaret sayarız.

Biz sadece, kendimizin ve ayrılmaz bir parçamız olarak gördüğümüz kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, geleceğini savunuyoruz. Geçmişinde ne sömürge, ne katliam, ne zulüm, ne yıkım ayıbı olmayan bir milletin başkaca bir gayesi olamaz. Herkes Suriyede, Irakta, Afganistanda, Libyada, Afrikada, Balkanlarda başka niyetlerle at koşturuyor olabilir. Ama Türkiye, sadece kardeşleriyle olan kader birliği sebebiyle oradadır

Bu, “bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli görenlerin” asla anlayamayacağı büyük bir erdemdir.

Yunus Emre’nin ve Mevlana’nın torunlarından başka türlü bir tavır bekleyenler, ülkemizi asla kendi buhranlarının içine çekemeyeceklerdir.

Biz hiçbir ayrım yapmadan, zalime 'zalim', teröriste 'terörist', haksızlığa 'haksızlık', zulme 'zulüm' demeye devam edeceğiz. Bunlara karşı verdiğimiz mücadeleyi de, ödediğimiz bedelleri şeref madalyamız görerek, sonuna kadar sürdüreceğiz.

Teröristlerle masaya oturmadık, oturmayacağız. Başkaları oturabilir, o bizi ilgilendirmez. Bir taraftan teröre karşı mücadele diyeceksiniz, bir taraftan teröristleri şımartacaksınız. Irak üzerinden 30 bin TIR buraya sokuluyorsa, 'Ben dünyanın en güçlüsüyüm' diyenler bunu nasıl açıklayacaklar? O zaman susuyorlar, biz susmayacağız.

Teknolojinin ve iletişimin bu derece geliştiği bir dönemde, küreselleşmeyi inkâr etmek, kendi kendini kandırmanın ötesinde bir anlam ifade etmez.

Yapmamız gereken, küreselleşmeyi yok saymak yerine, bu sürecin getirdiği imkânları, kendimiz ve tüm insanlık için daha iyi bir gelecek inşa etmenin manivelası olarak kullanmaktır.

TRT World Forum’un bu yılki konusunu, riskleri ve fırsatlarıyla tam da sözünü ettiğimiz başlıklar oluşturuyor. Bir asır önce kurulan küresel sistemden yeni bir safhaya geçişin sancılarını yaşayan dünyamız için bu tartışmalar ufuk açıcıdır.

Tabii, hâlâ eski dünyanın parametreleri içinde düşünmeyi ve davranmayı alışkanlık haline getirenler bakımından bu durum rahatsız edici olacaktır. Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği ve sınırlarının güvenliği ile Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönüllü dönüşünün teminini amaçlayan Barış Pınarı Harekâtı'na verilen tepkileri bu çerçevede okumak gerekiyor. Hâlbuki, artık terör örgütleri kullanılarak ülkelere boyunduruk vurulamayacağı görülmelidir"

AdminAdmin