Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-10-2019 05:03

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN NE KADAR KİTAPSIZ OLDUĞU ANLAŞILDI...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 26 Eylül 2019 tarihinde yapılan açıklama ile, yükseköğretim sisteminde ilk kez devlet ve vakıf üniversitelerine karne verilmiş ve bu doğrultuda Üniversiteler 5 ana alanda toplam 45 alt gösterge ile değerlendirilmişti.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN NE KADAR KİTAPSIZ OLDUĞU ANLAŞILDI...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 26 Eylül 2019 tarihinde yapılan açıklama ile, yükseköğretim sisteminde ilk kez devlet ve vakıf üniversitelerine karne verilmiş ve bu doğrultuda Üniversiteler 5 ana alanda toplam 45 alt gösterge ile değerlendirilmişti. Ve bu bağlamda YÖK, toplumun beklentisi doğrultusunda üniversitelerimizin her yıl değerlendirilmesi sürecini hazırladığı 2018 yılı üniversite yıllık izleme ve değerlendirme raporu ile başlatmıştı.

 

Üniversite İzleme Ve Değerlendirme Kriterleri ve Açıklamaları başlığı içeriğinde;

A.12.1 Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı ve A.12.2 Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen e-yayın sayısı” başlıkları altındaki veriler, YÖK’ün ilgili sayfasındaki her bir üniversite için hazırladığı PDF dokümanlarından analiz edilerek aşağıdaki sekmelerde DEVLET ve VAKIF olarak düzenlenmiş ve siz değerli okuyucularımızın incelemesine sunulmuştur.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesini bu kapsamda 5 ana alanda toplam 45 alt gösterge incelendiğinde yaklaşık her alanda sınıfta kaldığı ve kendinden sonra kuruluna bir çok üniversitenin gerisinde kaldığı somut olarak görülmektedir.

 

Verilere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin en dikkat çeken ve tüm devlet üniversiteleri arasında son sıralarda yer alan öğrenci başına düşen kitap sayısı olduğu anlaşılmaktadır.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 1,487 yani bir buçuk kitap bile olmadığı görülmektedir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitenin değerlendirme raporunda 1974 yılında kurulan ve şuanda Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki üniversitenin içler açısı durumu tam anlamıyla yansıtmaktadır.

Değerlendirme raporunda Sivas Cumhuriyet Üniversitenin sıfırlı ve tek rakamlı sayı, oranların yoğunlukta yer alması çok düşündürücü.

Örneğin:

1.       Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim, teşvik ve sanat ödülleri sayısı 0

2.       D.4.1 Endüstri ile ortak yürütülen proje sayısı 0

3.       D.4.2 Endüstri ile ortak yürütülen projelerin toplam bütçesi (D.4.1’de belirtilen projelerin) 0

4.       E.3 Kariyer Merkezi çalışmaları kapsamında öğrenci ve mezunlara yönelik gerçekleştirilen faaliyet sayısı 0

5.       E.5.2 Üniversitenin aldığı Engelsiz Üniversite Ödülü, Engelsiz Bayrak Ödülü, Engelsiz Program Nişanı ve Engelli Dostu Ödülü sayısı 0

6.       E.6.1 Üniversitenin sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında aldığı ödül sayısı 0

7.       D.9 Üniversitenin sağladığı eğitim burslarından faydalanan öğrenci oranı %0,2

8.       B.1 Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı 0,0671

9.       B.2 SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI ve ESCI endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı 0,2461

10.   C.5 Üniversite öğretim elemanlarının aldığı uluslararası fonlara dayalı proje sayısı 1

11.   B.9 YÖK-YUDAB bursiyeri sayısı 1

12.   A.12.1 Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 1,487

13.   B.12 Ulusal ve uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş Ar-Ge niteliği taşıyan proje sayısı 3

14.   D.3.1 Ar-Ge’ye harcanan bütçe oranı %8,35

15.İŞTE SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ 2018 YILI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU https://www.yok.gov.tr/Documents/Universiteler/izleme-ve-degerlendirme-kriteri/sivas_cumhuriyet_universitesi.pdf

AdminAdmin